Dossier mama verliefd

Rosa wil journalist worden en haar eerste project is het volgen van haar moeders zoektocht naar een nieuwe vriend. Met elke man is wel wat mis: de knappe fotograaf Jeroen liegt over zijn werk, kok Wubbe trekt problemen aan en kunstenaar Peter blijkt een slapjanus.
Gelukkig maar. Want Rosa wil helemaal geen nieuwe man voor haar moeder. Ze heeft toch al een ideale dochter?
Dan ontmoet Rosas moeder meester John. Hij lijkt de perfecte kandidaat. Zelfs Rosa zou hem wel als stiefvader willen. Is meester John echt zo perfect of heeft ook hij een duistere kant? Rosa gaat op onderzoek uit

Recensie
Rosa’s ouders zijn gescheiden en haar vader woont in Australië. Rosa’s moeder wil een nieuwe man en schakelt een datingbureau in. Rosa wil journalist worden, wat is nu een mooier project dan verslag doen van de zoektocht van je moeder naar een nieuwe man?
Probleempje is dat Rosa niet echt op een nieuwe man voor haar moeder zit te wachten, ze hebben het toch goed samen? In het begin vindt Rosa elke keer iets mis met de mannen en gaat op onderzoek uit om dat aan te tonen. Gaandeweg verandert Rosa van gedachten, want sommige van de mannen zijn best aardig.

Dossier mama verliefd is een leuk en vlot geschreven boek. Het is een vermakelijk en gezellig verhaal. Het is echt een boek van deze tijd, met internet, mobiele telefoons en email. Een heel herkenbare omgeving voor meiden van nu. Mijn dochter zit volop in de fase waarin ze de moderne media ontdekt en voelde zich wel aangetrokken tot Rosa.
Het verhaal van de zoektocht van moeder wordt afgewisseld met de stukjes onderzoeksjournalistiek van Rosa. Ze publiceert ook artikeltjes op de kinderpagina van een lokale krant. Als het op een gegeven moment echter te heftig wordt, is Rosa gelukkig zo verstandig de hulp van de moeder van haar vriendin in te roepen.
Zelf is Rosa ook verliefd in Dossier mama verliefd, de eerste stapjes in deze liefde zijn leuk om te volgen. Verder komen verschillende vermakelijke situaties voor, zoals het bezoekje aan de koningin …

De illustraties van Andrea Kruis zijn leuk om te zien en passen goed bij het verhaal. Dossier mama verliefd is echt een boek waarvan ik hoop dat het vervolgd wordt. Mijn dochter zou dat best waarderen!

Dossier mama verliefd – Trude de Jong
jeugdboek, gebonden, 136 pagina´s, Unieboek
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Lees ook
Als je terugkomt
JESS de boot en de engerd
O rode papaver, pats boem knal!

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …