Tomaten-roomsoep is bij ons een traditioneel voorgerecht tijdens het Kerstdiner. Maar ook tussendoor is het natuurlijk lekker om soep te eten en ditmaal maakte ik een andere variant dan ik gewend ben, en die was ook héérlijk! Nodig 100 gr …
Read More »Curry met eieren [vegetarisch recept]
Dit is nu echt een gerecht waar je al zin in krijgt tijdens het bereiden. De diverse kruiden zorgen voor een heerlijke geur, zowel tijdens het koken als bij het opdienen. Kook en eet smakelijk! Nodig: 250 gram tomaten 1 …
Read More »Andere spaghetti bolognese – recept
Spaghetti Bolognese is waarschijnlijk één van de meest bekende spaghetti-gerechten. Hier is een variant op dit gerecht, waarbij de smaak van de bleekselderij een bijzonder effect geeft: heerlijk! Nodig: 2 eetl olijfolie ½ winterwortel in hele kleine stukjes 2 stengels …
Read More »Groente-lasagne [vegetarisch recept]
Zelf eet ik geen vlees, maar mijn man wel. Vaak zijn onze maaltijden daarom “gemengd”: hij vlees en ik een vleesvervanger. Gelukkig vindt hij het niet erg om ook vegetarisch te eten af en toe wat met een ovenschotel wel …
Read More »Fun Burger Tonijn – samen koken
“Ding-dong”, een vrolijke dame staat aan de deur met een gigantische doos vol lekkere dingen. Erbij zit het recept van de Fun Burger Tonijn, een door kinderen (Vishelden) bedacht recept, wat niet alleen lekker is, maar ook heel gezellig om samen …
Read More »Skinny Taste – kookboek [recensie]
Gina Homolka kreeg twee kinderen en dat leverde haar een paar extra kilo’s op. Die wilde ze graag verliezen, maar belangrijker nog vond ze om haar gezin en zichzelf een gezonde maaltijd voor te zetten. Ze ontwikkelde haar eigen levensstijl …
Read More »Broccolitaart met Camembert [recept]
Lekker recept voor een ovengerecht. Wanneer je kind(eren) geen noten mogen, kun je die natuurlijk weglaten of vervangen door licht gefruite champignons. De Camembert kan ook vervangen worden door geraspte kaas, maar veel kinderen zullen ook de smaak van gesmolten …
Read More »Maaltijdsalade met linzen [recept]
Een heerlijke, vegetarische maaltijdsalade die zowel koud als lauw geserveerd kan worden. Voor kinderen en zwangeren kan de Gorgonzola uiteraard weggelaten worden. Nodig voor 4 personen: 250 gram linzen 2 dl. olijfolie 2 gesnipperde rode uien 1 venkelknol in stukjes …
Read More »Wraps: voor iedereen lekker – vegetarisch recept
Wanneer er mensen komen eten is het altijd puzzelen naar iets wat iedereen lust. De een eet geen vlees, de ander ook geen vis, weer een ander wil geen champignons, geen ui, geen tomaat….. Met wraps heb je een maaltijd …
Read More »Pilav – twee varianten [recept]
Voor Trotse Moeders nu heerlijke pilav. Zelf eet ik geen vlees, dus er zitten ook foto’s van de vegetarische variant bij. Volgens mijn man, die de vlees-variant heeft gegeten, en de vegetarische ook heeft geproefd, zijn ze allebei even lekker! …
Read More »Vegetarische pasta – recept
Of je nu wel of niet vegetarisch bent, af en toe een dagje geen vlees is sowieso wel eens lekker. Met SoFine producten heb je in no-time een vegetarische maaltijd op tafel staan met alle voedingsstoffen die jij en je …
Read More »Geitenkaassoufflé met spinazie – vegetarisch recept
Veel kinderen lusten wel spinazie wanneer je die ergens doorheen doet, door macaroni of in lasagne bijvoorbeeld. Deze geitenkaas-soufflé is niet moeilijk om te maken en is weer eens een hele andere variant om gezonde spinazie op tafel te kunnen zetten. …
Read More »Tofu Tandoori – vegetarisch recept
De Trotse Vader van mijn kinderen is een echte “carnivoor”. En er zijn bepaalde dingen die hij ‘weigert’ te eten, zoals maïs. Ook Indiaas eten is van de menulijst geschrapt sinds hij een keer in India is geweest. Wanneer hij, …
Read More »Snelle pasta, met vis uit de oven [recept]
Soms gebeurt het mij wel eens dat ik geen verse spullen meer in huis heb om te koken. Bij mij is er altijd wel fruit (appels kopen we met dozen tegelijk) en komkommer / tomaat, maar wanneer je wilt koken …
Read More »Ratatouille met couscous [Opperdepop-recept]
Dit recept komt uit het nieuwste AH basiskookboek Opperdepop en is geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden. Gegaarde aubergine is lekker zacht van smaak en zorgt er samen met de couscous voor dat je kind leert op kleine stukjes te …
Read More »Romige peterseliesoep [recept]
Deze soep smaakt heerlijk zacht en is ook lekker voor kinderen. Hij kan vooraf bij een warme maaltijd gegeten worden, maar ook als basis voor bij een broodmaaltijd gemaakt worden. Nodig (voor 4 personen): 4 à 5 aardappels 1 bouillontablet 1 …
Read More »Courgette met gerookte makreel [Opperdepop recept]
Dit recept komt uit het nieuwste AH basiskookboek Opperdepop en is geschikt voor kinderen vanaf 10 maanden. Vette vis zoals makreel zit vol omega 3-vetzuren en die zijn essentieel voor de ontwikkeling van de hersenen en het zenuwstelsel. Zet dit …
Read More »Gezond (en gemakkelijk) koken en boodschappen doen tijdens je zwangerschap
Wanneer je zwanger bent, let je extra goed op je gezondheid. Niet roken, niet drinken, tijdig starten met voldoende foliumzuur, voldoende drinken zijn een aantal dingen die standaard op het to-do lijstje van de bewuste zwangere vrouw staan. Er zijn …
Read More »Paksoi met kruidenrijst [recept]
Paksoi is een heerlijke groente die betrekkelijk weinig op tafel komt in Nederlandse gezinnen. Met dit snelle, vegetarische recept kun je daar verandering in brengen! Paksoi met kruidenrijst (2 personen). Nodig: 100 gr. zilvervliesrijst paksoi 1 kleine prei 1 kleine …
Read More »I Love Groente
I love groente is een ode aan groente in alle kleuren van de regenboog. Van de prachtig purperen aubergine tot fladderige frisgroene raapsteeltjes en van het knaloranje worteltje tot de sappige, blozende tomaat. Met 86 originele, maakbare, gezonde en natuurlijk …
Read More »