Terug in Burgers’ Zoo: wat is er veranderd?

Ein-de-lijk konden we weer naar Koninklijke Burgers’ Zoo. Na een lange periode van voorzichtig zijn vanwege Corona en daarna rustig aan doen vanwege Corona, konden de tweeling en ik, samen met een van mijn “extra kinderen” naar de dierentuin waar we zo graag komen. Ik ga jullie vertellen wat er voor mij “nieuw” was:

Burgers’ Zoo en Corona
Vanwege Corona heeft Burgers’ Zoo goede maatregelen genomen voor een veilig bezoek. Er zijn bepaalde één-richting-verkeer routes en voor de entree en ook voor een bezoek aan de Ocean, moet je tijdsloten reserveren. Prima, vind ik. En voor mensen die het dan nog steeds spannend vinden: er zijn veel buitengebieden waar je echt voldoende ruimte hebt om afstand te houden / te nemen. Helaas zijn er mensen die dat bij de plaatsen waar je de dieren goed kunt zien, niet doen. Maar bijvoorbeeld bij de olifanten zijn we gewoon naar de andere kant van het ruime veld gelopen waar deze prachtige dieren te zien zijn en hadden we echt alle ruimte!

Bosrendieren
Nou ja zeg…. wanneer ik op de website van Burgers’ Zoo informatie over de rendieren zoek, zie ik dat ze al sinds 2003 in deze dierentuin vertoeven. Voor mij is het echter de eerste keer dat ik ze “zie”, zouden ze een nieuwe plek hebben gekregen waardoor ze mij meer opvallen of heb ik steeds de verkeerde route genomen? Volgende keer ga ik het zeker navragen bij een van de vriendelijke medewerkers. Voor nu heb ik er vooral van genoten.

Grote buitenspeeltuin
Vanwege Long-Covid moet ik regelmatig even op adem komen. Ditmaal had ik een fijn plekje gezocht met uitzicht op de grote buitenspeeltuin. “Vroeger” ging de tweeling graag naar de grote binnenspeeltuin maar nu hebben zij en hun vriend zich prima vermaakt met elkaar achterna klimmen etc. Helemaal schoon bleef de broek van mijn extra kind niet 😉

Mangrove
Lang had ik er naar uitgekeken: de komst van de Mangrove. Weer een prachtige eco-display met veel uiteenlopende diersoorten. Een hernieuwde kennismaking kon niet uitblijven en wat werden we verrast: in de tijd waarin we niet langs waren geweest, is de Mangrove `volwassen geworden`, alles is nu echt mooi vol groen. Een beetje vergelijkbaar met wanneer je je tuin mooi hebt aangeplant en het jaar erna is alles mooi aangeslagen en ziet het er echt groen en natuurlijk uit. Het was echt adembenemend!

Vlinders 
Ook de vele mooie vlinders hadden zich kennelijk vermenigvuldigd. Wat een genot om er tussen te kunnen lopen en er zoveel verschillende soorten van dichtbij te kunnen bekijken. De Mangrove is echt een plaats om stil te staan. Hoe langer je blijft kijken, hoe meer je ziet!

Burgers´ Bush en Desert
Dat geldt overigens ook voor andere ecodisplays, zoals de Desert en Burgers´ Bush. Loop er niet gewoon doorheen, hoe mooi dat ook is, maar blijf ook eens gewoon stil staan om te kijken en te luisteren. Je zult verrast zijn hoeveel meer je dan kunt ervaren!

Stokstaartjes
Een bezoek aan Burgers´ Zoo is voor mij niet compleet zonder bij de stokstaartjes op bezoek te gaan. En ik had geluk: er werd spontaan geposeerd!

En verder…
Verder hebben we gewoon genoten. Van de vertrouwde sfeer, de vriendelijkheid, de vele diersoorten in een zo zorgvuldig mogelijk geoptimaliseerde omgeving. Van nieuwe indrukken en “oude bekenden”. We gaan snel weer een keer!

Wil je ook naar Koninklijke Burgers’ Zoo? Klik dan hier om te reserveren >>>>

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Corona in Huize Trotse Moeders [persoonlijk blog-2]

Ik heb dus Corona…. Ik moet echt even bijkomen en de dame van de GGD …