Guus leert vliegen

Wie dapper is durft. Dat leert Guus als hij voor het eerst gaat vliegen. De jonge ooievaar is niet alleen. Zijn vriendje Victor de kikker helpt hem op zijn eerste vlucht. Guus leert vliegen is een grappig boek over vriendschap en spannende dingen durven doen. Een voorleesboek voor kinderen van 2 tot 6 jaar.

Recensie
Guus leert vliegen is een aantrekkelijk boekje over vriendschap en nieuwe dingen leren te doen. Guus durft niet te gaan vliegen, daarom gaat Victor met hem mee. Victor helpt Guus over zijn angst heen, door hem te steunen en aan te moedigen. Samen maken ze hun eerste vlucht door de lucht. En dan blijkt dat vliegen eigenlijk helemaal niet eng is, maar juist erg vermakelijk.

Guus leert vliegen is dan ook erg leuk voor jonge kinderen. Het is een spannend verhaal. En tegelijkertijd zit er een duidelijke boodschap in. Vaak vinden kinderen nieuwe dingen eng om te doen, maar dan blijkt achteraf dat het juist erg plezierig is om te doen. Met het verhaal van Guus leert vliegen, heb je gelijk een goed voorbeeld. Amusant om voor te lezen én handig als hulpmiddel om uit te leggen dat nieuwe dingen soms eng zijn, maar uiteindelijk wél heel erg leuk is om te doen. Mijn kinderen van 2 en 4 jaar vinden dit boek dan ook geestig en spannend als Guus en Victor samen gaan vliegen.

Guus leert vliegen – Peter van Rheenen
Prentenboek, hardcover, 18 pagina’s, David & Goliat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

nijntjes voorleesfeest: speciale verzamelbundel voor 65 jaar nijntje

Eindeloos heb ik de boekjes van nijntje voorgelezen aan mijn kinderen. Nijntje aan zee, nijntje …

Share
Share