Fun Burger Tonijn – samen koken

fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-1“Ding-dong”, een vrolijke dame staat aan de deur met een gigantische doos vol lekkere dingen. Erbij zit het recept van de Fun Burger Tonijn, een door kinderen  (Vishelden) bedacht recept, wat niet alleen lekker is, maar ook heel gezellig om samen met je kinderen te maken.

fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-2Alle ingrediënten die nodig waren, zaten in de doos (uiteraard hebben we niet àlles gebruikt, we zijn ‘maar’ met ons vijven…). De beste vriendin van mijn dochter wilde ook graag meehelpen en mijn tweeling ook, dus we gingen gezellig aan de slag.

Eerst de aardappels schillen, met een kaasschaaf, dat is wel zo veilig.

fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-3

Ondertussen mocht mijn zoon de eieren zelf in een kom breken en loskloppen. Toen de lente-ui en de paprika in kleine stukjes (ik heb ze nadat de kinderen klaar waren nog even wat kleiner gesneden). Ondertussen stonden de in blokjes gesneden aardappels te koken.

fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-5 fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-4

Gelukkig zaten er blikken Princes tonijn in water bij, ik was bang dat tonijn in olie een te overheersende smaak zou hebben. Uit laten lekken en met de afgekoelde aardappels en de ‘saus’ met groenten, limoensap en kruiden lekker door elkaar laten kneden.

fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-6 fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-7

Uiteraard was dat één van de leukste klusjes voor de kinderen. En ook het maken van ‘balletjes’ die ze daarna plat mochten maken als hamburgers vonden ze geweldig. Even door paneermeel halen en kort aan beide zijden bruin en knapperig bakken.

fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-8 fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-9

Ondertussen zaten de burgerbroodjes in de oven en werd de tafel gedekt (wanneer we samen koken, is er ook veel meer bereidwilligheid om de tafel klaar te zetten…). Daar werd sla, tomaat, augurk en diverse sausen op gezet, zodat iedereen zijn / haar eigen garnering kon kiezen.

fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-header

En toen was het tijd voor het met veel tamtam binnendragen van de stapel visburgers. We hadden namelijk gekozen voor veel kleine burgers in plaats van een paar grote, zodat we meerder broodjes konden versieren. En de naam van deze tonijnburgers: Fun Burgers, was geheel op zijn plaats, want de maaltijd verliep vrolijk en iedereen heeft heerlijk gesmuld!

fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-10 fun-burger-tonijn-recept-samen-koken-copyright-trotse-moeders-11

Voor het volledige recept van de Fun Burger Tonijn, klik hier >>>>

Voor andere “Vishelden” recepten, klik hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …