Wraps: voor iedereen lekker – vegetarisch recept

sofine-tofu-vegetarisch-recept-wraps-copyright-trotse-moeders-5 Wanneer er mensen komen eten is het altijd puzzelen naar iets wat iedereen lust. De een eet geen vlees, de ander ook geen vis, weer een ander wil geen champignons, geen ui, geen tomaat….. Met wraps heb je een maaltijd waarbij iedereen kan nemen wat hij / zij lekker vindt en wat ook nog gezellig is om samen te eten!

Voor deze smul-tafel heb ik gekozen voor twee verschillende smaken tofu van SoFine, zodat ook vegetariërs alles mee kunnen eten. Verder heb ik diverse soorten groenten gekocht (zowel complete pakketten, één Oosters en één Mexicaans als ‘los’: tomaat, paprika, champignon, ui).

In twee aparte woks heb ik de voorgesneden, gekruide blokjes SoFine knapperig gebakken.

sofine-tofu-vegetarisch-recept-wraps-copyright-trotse-moeders-2 sofine-tofu-vegetarisch-recept-wraps-copyright-trotse-moeders-3

Vervolgens de groenten roerbakken en (kant en klaar) mix er bij. In een andere pan had ik de champignons even gefruit met fijngesnipperde uien.

sofine-tofu-vegetarisch-recept-wraps-copyright-trotse-moeders-1De SoFine blokjes en de groenten heb ik apart van elkaar warm geserveerd. De mais, erwtjes, de tomaten (in kleine stukjes) en de fijngesneden paprika’s had ik koud in aparte schaaltjes gedaan.

Extra heb ik een aantal sauzen in schaaltjes gedaan: guacamole, crème fraîche en rode salsa-saus. Nog een bakje gerapste kaas en de tafel stond feestelijk klaar. Eventueel kun je er ook nog een frisse salade bij serveren.

De wraps kun je kant-en-klaar kopen en zijn snel op te warmen. Wanneer je het grootste formaat koopt, heb je er maximaal 2 per persoon nodig. Ik had ook nog wat basmati-rijst gekookt voor wanneer iemand niet van wraps zou houden. We hebben die rijst niet nodig gehad, maar deze smaakte de andere dag, met de restjes van de wrapvulling, ook nog prima!

sofine-tofu-vegetarisch-recept-wraps-copyright-trotse-moeders-6 sofine-tofu-vegetarisch-recept-wraps-copyright-trotse-moeders-7

Wanneer iedereen aan tafel zit en een warme wrap op zijn/bord heeft, kan een ieder zelf pakken wat hij of zij lekker vindt. Leg dat midden op de wrap. Eventueel saus erbij en de wrap kan dichtgevouwen worden. Ik vouw, zeker bij kinderen, de wrap dusdanig dat er niets onderuit kan vallen. Servetjes erbij en smullen maar!

sofine-tofu-wraps-copyright-trotse-moeders

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Gierst met rode paprika [slowcooker-recept]

Sinds een korte tijd,hebben we een slow cooker in huis. Voor ons een totaal nieuw …

Share
Share