De vrouw die terug moest – Charlie Lager thriller 1

De vrouw die terug moest is het eerste deel van de Charlie Lager trilogie door de Zweedse schrijfster Lina Dengtsdotter. Ik vind het nogal ambitieus om met een trilogie te debuteren en ben benieuwd of dit eerste deel de verwachtingen kan waarmaken….

Het verhaal
Op een warme zomeravond verdwijnt de zeventienjarige Annabelle uit het afgelegen dorpje Gullspång. De politie kan geen enkele aanwijzing vinden, haar ouders zijn radeloos.
In Stockholm krijgt de ervaren rechercheur Charline ‘Charlie’ Lager te horen dat zij op de zaak wordt gezet. Met tegenzin gaat Charlie naar Gullspång – het dorp waar ze is geboren. Ze is er sinds haar veertiende niet meer geweest, en met reden. Charlie gedraagt zich namelijk niet zoals men van vrouwen verwacht: veel korte seksuele relaties, geen kinderwens en niet bezig met wat anderen van haar vinden.

Tijdens haar zoektocht naar de waarheid over Annabelle wordt ze hardhandig geconfronteerd met haar eigen verleden, en de geheimen die in Gullspång altijd diep weggestopt werden. Kan ze iets voor de verdwenen Annabelle doen? En kan Charlie zelf nog wel geholpen worden?

Mening
Wat bijzonder dat de auteur zelf uit het dorpje Gullspång komt. Dat maakt dat de omschrijving van het dorp en de mensen op een andere manier overkomt dan anders. En die omschrijving is heel dubbel: aan de ene kant heeft het dorp prachtige natuur en hele intense vriendschappen te bieden, aan de andere kant is het echt een dorp, en dan nog afgelegen ook, waardoor iedereen elkaar kent en op elkaar aangewezen is.

De personages in het boek zijn boeiend. Zowel hoofdpersoon Charlie Lager, die als rechercheur op een vermissingszaak in haar geboortedorp wordt gezet, als haar collega, waarvan de onlangs bevallen vrouw erg jaloers is en de vele mensen in het dorp worden levensecht beschreven. De verhaallijnen van nu en vroeger lopen deels in elkaar over, maar dat is gelukkig niet op een manier die ‘al te toevallig’ is.

De vermissing van een kind, ook al is ze “al” zeventien, is pittige materie. De emoties eromheen en de steeds verdergaande verduidelijking van wat er in het leven van de verdwenen tiener en op de bewuste avond zelf afspeelde zijn erg goed verwoord. De manier van schrijven is verfrissend. Gesprekken worden aangevuld met informatie, wat een andere mnaier van lezen vraagt. Ik vond het erg prettig.

Het valt niet altijd mee om een recensie-boek te lezen….

De vrouw die terug moest is een prima boek. Ik kijk uit naar de volgende twee delen!

De vrouw die terug moest – Lina Bengtsdotter
Deel 1 van de Charlie Lager trilogie
Paperback, 318 pagina’s, uitgeverij HarperCollins
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

De Stamboom

Wat als je er achter komt dat je familie van een seriemoordenaar bent? Inhoud Liz …