Het waddengevoel

Aan dek op de veerboot, met de meeuwen krijsend boven je hoofd. Op het terras van een strandtent, terwijl lucht en zee langzaam rood kleuren. Op de fiets in een eindeloos ogend natuurgebied, met om je heen geen levende ziel te bekennen. Zomaar wat momenten waarop het ‘Waddengevoel’ bezit van je kan nemen.

In deze gids vind je de leukste logeeradressen, musea en activiteiten. Om er actief op uit te kunnen trekken zijn er wandel- en fietsroutes van On Track in de gids opgenomen. De meest recente routebeschrijvingen en routekaarten kun je met de unieke inlogcode gratis downloaden op www.ontrack.nl

Recensie
Met een vakantie naar Texel in het vooruitzicht is het waddengevoel wel aan mij besteed. Het herbergt niet alleen informatie over dit eiland, maar ook nog over Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Alhoewel mijn interesse –  met oog op de zomervakantie – vooral gericht is op Texel, is de informatie over de andere eilanden ook zeker de moeite waard om te lezen. Gewoon om de sfeer van de wadden te proeven, maar ook omdat het leuk is de onderlinge verschillen tussen de eilanden te weten te komen.

Een accommodatie hebben wij al geboekt, maar als je dat nog niet hebt gedaan, biedt dit boekje je zeker leuke ideeën. Wat dacht je van een overnachting in Camp Silver op Texel. Hier vind je acht Airstreams afkomstig uit de Verenigde Staten, die tot bijzonder vakantieonderkomen zijn omgebouwd. Of kies je liever een overnachting in De Blauwe Pastorie op Ameland? Ideeën voor leuke vakantieadresjes genoeg in deze reisgids.

Uiteraard is er ook op de wadden ook van alles te zien en die informatie kun je ook vinden in het waddengevoel. Per eiland is gebruik gemaakt van een vaste indeling. Na de leukste logeeradressen volgen tips voor actieve dagjes uit, winkelen eten en slapen. Daarnaast wordt per eiland een leuke plek genoemd waar veel te doen is of wat juist kenmerkend is voor het eiland. Kaap Noord op Texel, De Vliehors op Vlieland, De Boschplaat op Terschelling, het Oerd op Ameland en op Schiermonnikoog krijgt Hotel van der Werff en speciaal plaatsje in het informatieve boekje. Voor de actieve vakantievierders wordt er per eiland ook een route gegeven die de moeite waard is om te fietsen of te wandelen. Via de code in het boek (dat geldig is tot twee jaar na uitgifte van het boek) kun je de nieuwste versie van deze routes gratis downloaden op OnTrack.nl.

Wat ik persoonlijk leuk vind is dat er ook aandacht besteed is aan de geschiedenis. Leuke weetjes van vroeger over de eilanden vind je hier terug. Het waddengevoel is wat mij betreft een must-have voor diegene die een bezoekje aan één van de Waddeneilanden gaat maken, zeker als dit voor het eerst is!

Het waddengevoel – Tineke Zwijgers
Fiets- en wandelgidsen, paperback, 144 pagina’s, Van Reemst
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share