Broccolitaart met Camembert [recept]

Lekker recept voor een ovengerecht. Wanneer je kind(eren) geen noten mogen, kun je die natuurlijk weglaten of vervangen door licht gefruite champignons. De Camembert kan ook vervangen worden door geraspte kaas, maar veel kinderen zullen ook de smaak van gesmolten Camembert lekker vinden.

Nodig (voor 4 personen):
DSC_5563300 gram broccoli
250 gram Camembert
100 gram (gezouten) cashewnoten
2 eieren
225 gram magere kwark
225 gram bloem
4 eetlepels slagroom
olie
zout, peper
verse bieslook
paneermeel

Bereiding:
Vet een taart- of springvorm (diameter 26 cm) in met olie. Roer in een kom de kwark los met 3 eetlepels olie. Zeef de bloem erboven en roer deze, samen met wat zout erdoor. Daarna met schone handen kneden tot het deeg soepel is.

Bestrooi een glad oppervlak èn een deegroller met bloem. Met de deegroller het deeg uitrollen tot een ronde lap van ongeveer een halve centimeter dik. Bekleed hier de taartvorm of springvorm mee. Bestrooi de bodem met wat paneermeel en zet afgedekt in de koelkast.

Broccoli schoonmaken en de stronken in dunne plakjes en de rest in kleine roosjes snijden. Ongeveer 5 minuten laten koken in weinig water met eventueel wat zout. In een vergiet afspoelen met koud water en uit laten lekken.

Eieren loskloppen met zout, peper en slagroom. Ongeveer 10 sprietjes bieslook erboven fijn knippen en erdoor roeren. Camembert in kleine plakjes snijden. Eventueel de cashewnoten fijn hakken.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de broccoli over de taartbodem en verdeel de Camembert er over. Cashewnoten er overheen strooien en het slagroommengsel er overheen schenken.

Laat de taart in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar en goudbruin bakken. Neem de taart uit de oven en laat nog ongeveer 10 minuten staan voordat je hem serveert. Eet smakelijk!

Tip: deze taart kan ook koud gegeten worden.

DSC_5562

[Dit recept is ingestuurd door Lies en René]

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

3 leuke bakideeën voor Kerst

Kerst is dé ideale tijd om gezellig met het hele gezin te gaan bakken. Op …

Share
Share