De nieuwe manier van spelen volgens Fisher-Price [verslag]

1Duurzaamheid, veiligheid, vindingrijk en kwaliteit voor een goede prijs. Oftewel, de sleutelwoorden van het door Herman Fisher en Irving Price opgerichte speelgoedbedrijf Fisher-Price. Het speelgoedmerk waar iedereen wel iets van in z’n kast heeft staan.

Wie herinnert zich nog de telefoon op wieltjes, met het trektouwtje eraan vast. Of de kassa, waarbij je kunt kiezen voor ‘change’ of ‘sale ‘. Als kind speelde ik, zowel thuis als op (de peuter)school al met plezier met de producten van Fisher-Price. Nu, als mama, staat er nog steeds een hele variëteit aan Fisher-Price speelgoed in de speelgoedkasten.

3Op 2 juli mocht ik voor Trotse Moeders naar het Fisher-Price event. Samen met twee van m’n kids mochten we naar een geweldige locatie, de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos, om hier te luisteren naar een inspirerend verhaal van zowel Marianne de Valck over diverse manieren van spelen.

En vervolgens naar Marion over het merk Fisher-Price en de mogelijkheden voor de toekomst. En dit allemaal terwijl de kinderen zich meer dan goed vermaakte tijdens het geiten melken, flesjes geven, kippeneieren rapen en poep ruimen!2

In de jaren ’30 werd Fisher-Price opgericht met houten speelgoed dat al snel een succes werd. Inmiddels zijn er mooie ontwikkelingen ontstaan. Marion noemt de treffende slogan van 2014 ‘Let children be children’ en dat spreekt mij, als juf en moeder, erg aan. Speelgoed moet niet dwingend zijn, immers ontwikkelen kinderen zich het beste als ze in hun eigen tempo op hun eigen manier iets eigen maken.

5Marianne vertelt ons over de weerspiegeling van de samenleving in het speelgoed, over de uitdaging en de nieuwsgierigheid waar het spelen uit bestaat en over de ‘groene golf’ die steeds meer de overhand krijgt. Waar er aan de ene kant een ontwikkeling is met schermen en de digitale wereld, is er aan de andere kant steeds meer aandacht voor het oude spelen.

4Na een heerlijk afsluitend hapje en een drankje ga ik voldaan naar de speeltuin, op zoek naar m’n kids.

Niet alleen zij hebben een topdag gehad, want die glinsterende oogjes zeggen genoeg, maar ook ik kan er weer extra tegenaan. Wat een heerlijk en boeiend event over de nieuwe manier van spelen en het aandacht hebben voor het nieuwsgierige, ontwikkelende kind! Ik hou d’r van!

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Zo kun je verantwoord een avondje wijnen met de meiden

Wijnen met de meiden? Zet een oppas in Wil je een avondje verantwoord wijnen met …