Ik ben een Zeemeermin, maar dat is een geheim [recensie]

Zeker ook door de heerlijke tekening van Annet Schaap op de omslag, is tweede druk van het boek “Ik ben een Zeemeermin” van Sabine Wisman in de hand direct een prachtig boek om cadeau te geven.

Informatie
Mare is een zeemeermin, maar dat mag niemand weten. Zelfs mama weet het niet. Daarom kan het alleen ’s nachts. Dan gaat Mare stiekem in bad en veranderen haar benen in een prachtige staart. Zo’n geheim hebben is niet gemakkelijk. Zeker niet als je met de klas gaat zwemmen…

Mening
Mare heeft een groot geheim. Wanneer ze in het water gaat, in bad bijvoorbeeld, veranderen haar benen in een staart en is ze een zeemeermin. Mare Min. TM Ik ben een zeemeermin inhoud Sabine Wisman inhoudopgaveZe voelt zich dan veel prettiger, maar leeft het leven van een gewoon meisje, met school en spelen bij haar vriendje Sebas.

Gelukkig is er een zeemeermin-handboek en ‘onderwater-post’ maar de grootste problemen zijn dat het letterlijk gaat kriebelen bij Mare wanneer ze aan water of aan zee denkt. Haar voeten gaan jeuken en ze moet van alles doen om te voorkomen dat ze naar water op zoek gaat om weer als zeemeermin te kunnen zwemmen.

Liefst zou ze het aan haar moeder vertellen, maar dat durft ze niet…..

Ik ben een Zeemeermin is een prachtig boek, mooi om voor te lezen en ook prima zelf te lezen door kinderen. Het einde is prachtig en het zou leuk zijn om een vervolg erop te maken (hint!).

Ik ben een zeemeermin‘ | Sabine Wisman | Uitgeverij Leopold | Hardcover | 2018 | 2e druk | ISDN9789025876210 | 112 pagina’s | € 12,99 |

About Fenna

fenna@hupemail.nl'
Mijn naam is Fenna, ik ben samen met Jonah en Trotse Moeder van een aantal eigen kinderen, stiefmoeder van een aantal cadeau-kinderen en heb in mijn werk ook dagelijks met kinderen in diverse leeftijden te maken, dus ik kan vanuit een rijke ervaring voor Trotse Moeders schrijven en heb daar veel zin in.

Check Also

Met de tweeling in Frankrijk – verslag [deel 2]

We hebben een paar heerlijke, zonnige dagen gehad op camping Aux Rives du Soleil, beaucoup …