Oudejaarsavond met de kinderen vieren

Nog niet eens bijgekomen van de kerstdagen, staat oudejaarsavond alweer voor de deur. De laatste dag van het jaar en ook al verschillen de meningen hierover, toch ook wel eentje waar we dikwijls wel een beetje willen uitpakken. Ben je van plan om thuis een feestje te organiseren met vrienden en familie of gewoon gezellig alleen met het gezinnetje? 

balloon-984229_960_720Goede voornemens
Het twaalf-uur moment zonder vuurwerk inluiden, maar er wel een speciale wending aan geven? Koop wensballonnen en laat die met z’n allen om middernacht los. Onder andere bij Bol.com zijn deze gemakkelijk online te bestellen. Een bijzonder moment waarbij iedereen eventjes stil kan staan bij het nieuwe jaar.

Wenspot
Ook een leuke manier om bij wensen en goede voornemens stil te staan, is het gebruiken van een ‘wenspot’. Je kan er eentje kopen, maar ook leuk om deze met de kinderen te maken. Gebruik een oude glazen pot met deksel, gekleurde briefjes, stiften en plaksels en laat de fantasie van de kinderen de vrije loop gaan voor een goedgevulde wenspot. Volgend jaar eens kijken of deze zijn uitgekomen!

Photo booth
Creëer thuis je eigen ‘new years photo booth’. Dit kan al heel gemakkelijk door bijvoorbeeld een wit kleed voor een muur te hangen. Leg attributen en verkleedspullen klaar en laat de fotoshoot beginnen met een wegwerpcamera, polaroidcamera of digitale camera. ‘Photo props’ kun je bijvoorbeeld bij Bol.com bestellen, maar ook leuk om ze zelf te maken. Het enige wat je nodig hebt is stevig papier, een printer, goede lijm en een schaar. Kijk op Pinterest voor inspiratie.

Feesthoedjes
Houd de kinderen verder die avond bezig met het knutselen van hoedjes. Zo heeft iedereen om 12 uur zijn eigen feestelijke hoedje. Met een nietmachine, stevig gekleurd papier, stiften, lint, crêpepapier en alles wat je maar leuk vindt, maak je samen met je kinderen in een handomdraai een gezellig hoedje.

04a2fec1-ebb9-4ca9-abf6-84e17e672d5aVuurwerk
Vuurwerk hoeft niet altijd even gevaarlijk te zijn. Kindervuurwerk is speciaal voor kinderen gemaakt die ook graag vuurwerk willen afsteken. Zorg wel dat je alsnog bij je kinderen in de buurt bent of steek het samen met ze af. Vraag ernaar bij je plaatselijke vuurwerkverkoper. En natuurlijk altijd feestelijk en relatief veilig, zijn de sfeervolle sterretjes.

Kinderborrel
Borrelen is niet alleen voor volwassenen. Haal kinderchampagne in huis en maak samen met de kinderen fingerfood hapjes en traditionele oliebollen en appelflappen. Maak bijvoorbeeld ‘pizza smiley’s’ met de kinderen. Zij spelen met de ingrediënten en jij hoeft alleen de oven in de gaten te houden. Wil je liever met z’n allen aan tafel zitten? Dan is ouderwets gourmetten altijd een goede keuze.

c4cf8ecc-2adc-4c89-87ee-c826df1104d0

Sjiek het nieuwe jaar in
Oudejaarsavond is ook zeker een geschikte avond om flink uit te dossen. Een leuke haarband in het haar en een gezellig jurkje of voor de jongens een net overhemd met een strikje.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Goede Voornemens 2024

Het nieuwe jaar is weer begonnen en dat betekent voor veel mensen dat ze een …

Share
Share