Een verre plek vlakbij

Op de terugweg van vakantie, raken de broers Dylan en Griff samen met hun ouders betrokken bij een vreselijk auto-ongeluk. Van de ene op de andere dag zijn de jongens wees, en staan ze er helemaal alleen voor. Tot een verre oom en tante zich melden en ze naar Wales verhuizen. Ondanks het grote verdriet lijkt hun leven in een wat rustiger vaarwater te komen, maar Dylan maakt zich zorgen om zijn broertje. Griff lijkt niet om te kunnen gaan met het verlies; hij praat niet en trekt zich steeds verder terug. Maar ook Dylan heeft moeite de moed erin te houden en vlucht in zijn hoofd naar plekken waar hij gelukkig was. En nog meer dan Griff heeft hij moed nodig, want er is iets heel belangrijks waarmee hij in het reine moet zien te komen voor hij verder kan.

Recensie
De broers Dylan en Griff zijn het gewend om zich aan te passen aan een andere omgeving. Vanwege het werk van hun vader hebben ze van jongs af aan op verschillende plekken op de wereld gewoond. Als baby’s in Londen, peuters in München en hun kleutertijd speelde zich af in Sjanghai. Na een tijd in Barcelona is het gezin naar New York verhuisd en het lijkt er op dat ze daar voorlopig blijven. Maar op de terugweg van een vakantie gebeurt er iets vreselijks. Het gezin raakt betrokken bij een auto-ongeluk, daarbij verliezen Dylan en Griff hun ouders en staan ze er ineens alleen voor.

Tot er een oom en tante uit Wales aangeven de zorg voor de jongens op zich te willen nemen. Dus verhuizen ze naar Wales, de plaats waar hun moeder is opgegroeid. Dylan maakt zich grote zorgen om zijn broer Griff, hij lijkt niet om te kunnen gaan met het verlies en wil er met niemand over praten. Zijn oom en tante doen hun uiterste best om het de jongens naar hun zin te maken. In eerste instantie wil Griff niet weer naar school, maar uiteindelijk gaat hij toch en hij lijkt zich steeds beter op zijn plaats te voelen in Wales. Dylan heeft ook moeite om door te blijven gaan en vlucht daarom regelmatig naar een verre plek vlakbij dat is een mooie of minder mooie herinnering aan vroeger waar hij troost uit haalt.

Tot dusver vind ik een verre plek vlakbij een mooi boek om te lezen, maar niet spectaculair. Totdat ik ergens bij pagina 190 ben beland en het idee krijg dat er nog iets anders aan de hand is dan dat ik lees en dat maakt dat ik vanaf dan het boek met hele andere ogen ga lezen. Het zou zonde zijn als ik verklap wat deze roman zo bijzonder maakt. Maar geloof me het is de moeite waard! Dit boek is overigens ook geschikt voor ‘Young adults.’

Een verre plek vlakbij – Hayley Long
Young adult, paperback, 286 pagina’s, uitgeverij Harper Collins
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share