Vegetarische pasta – recept

vegetarische-paste-copyright-trotse-moeders-sofineOf je nu wel of niet vegetarisch bent, af en toe een dagje geen vlees is sowieso wel eens lekker. Met SoFine producten heb je in no-time een vegetarische maaltijd op tafel staan met alle voedingsstoffen die jij en je kinderen nodig hebben. Zo ook bij deze eenvoudige (maar lekkere!) vegetarische pasta.

Nodig
Sofine Tofu à la minute, variant Italian Spiced
Paprika, ui, prei, champignons
Pasta
Groentebouillonblokje, olijfolie
Gepureerde tomaten
Peper, paprikapoeder, oregano, basilicum
Geraspte kaas

Bereiding
Maak de groenten schoon en snijd ze fijn, niet te kleine stukjes (of neem een kant-en-klaar pakket….). Kook ondertussen in een ruime pan de pasta met een groentebouillonblokje. Neem een ruime wok en bak de Sofine Tofu even aan tot de blokjes bruin verkleuren. De blokjes zijn al gesneden en lekker gekruid, dus daar hoef je verder niets aan te doen.

vegetarische-paste-sofine-copyright-trotse-moeders-recept-1a

Neem de Sofine Tofu blokjes uit de wok en voeg een beetje olijfolie toe. Wok de groenten kort op hoog vuur, zodat ze nog wat knapperig zijn. Begin met de ui, voeg daarna de prei toe en daarna de paprika en de champignons. Voeg als laatste de Sofine Tofu blokjes toe en schep nog even goed door elkaar.

vegetarische-paste-sofine-copyright-trotse-moeders-recept-2

Voeg de gepureerde tomaten (vers, of uit een pak) toe en kruid het geheel met kruiden naar smaak. Giet de gare paste (of al dente) af en voeg deze toe. Schep door elkaar en laat heel even doorwarmen.

vegetarische-paste-sofine-copyright-trotse-moeders-recept-4 vegetarische-paste-sofine-copyright-trotse-moeders-recept-3

Serveer met geraspte kaas en eventueel met een frisse salade. Succes verzekerd, ook bij kinderen!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …