Wat groeit er in mama’s buik?

Best lastig om aan een kind te vertellen dat er een baby in mama’s buik zit. Eerst is er niets te zien aan de buik, daarna wordt deze steeds groter? Stel je voor dat je een jong kind bent… Hoe ongrijpbaar is het idee dat er een baby in de buik van je moeder groeit? Ik ben benieuwd hoe het prentenboek Wat groeit er in mama’s buik? dit gaat uitleggen!

Inhoud van het boek Wat groeit er in mama’s buik?
De moeder van Daan en Eva heeft een baby in haar buik. Dat is heel spannend! Eva en Daan hebben natuurlijk veel vragen. Hoe is die baby in mama’s buik gekomen? Als mama eet, komt het eten dan boven op de baby terecht? Wat is het verschil tussen een jongen en een meisje? De antwoorden worden met openhartige teksten en sfeervolle illustraties verduidelijkt. Door de informatie wordt de tweeling nauw betrokken bij de geboorte van de baby; ze kunnen bijna niet wachten tot hij of zij er is…

Mening over het boek Wat groeit er in mama’s buik?
Ik vind het een beter boek dan ik had verwacht. Het is erg zorgvuldig opgebouwd, met een verhaal wat goed is afgestemd op kinderen waarin meteen vragen die kinderen kunnen stellen behandeld worden. De informatie is op een goed niveau, met duidelijk gebruik van termen. Er wordt niet om ‘moeilijke dingen’ heen gepraat, alles wordt helder benoemd.

Misschien gebruik je zelf andere woorden of wil je op een andere manier voorlichting geven (want ja, ook dat komt aan bod!). Ook dan kun je dit boek goed gebruiken door de mooie en duidelijke tekeningen (compliment aan Joëlle Tourlonias!).

Doordat ook seksuele voorlichting geïntegreerd is in het verhaal is Wat groeit er in mama’s buik? een prentenboek wat iedere ouder in huis zou moeten halen, en niet alleen moeders die een kindje verwachten. Een boek om samen met je kind herhaaldelijk te lezen zodat lastige begrippen op een natuurlijke manier begrijpelijk worden. Aanrader!

Wat groeit er in mama’s buik? – Anna Herzog
Illustraties door Joëlle Tourlonias
Hardcover, 32 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel Wat groeit er in mama’s buik? hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Vol met wol

Soms worden er hele leuke prentenboeken uitgegeven. Vaak zelfs. En een enkele keer springt er …