zaad

Tips voor gezond sperma

Stress, obesitas, slechte voeding; dit zijn allemaal leefstijlfactoren die de spermaproductie van de man kunnen verlagen. Zelfs 1 op de 25 mannen hebben hier last van blijkt uit een onderzoek van Body en Soul.

Gezonde spermaproductie en een evenwichtig lichaam en ziel zijn belangrijke elementen als jij en je partner van plan zijn om een kindje te maken. Dit alles begint met de juiste voeding volgens natuurgeneeskundige Mim Beim. Hier een aantal tips voor voedingsmiddelen die de zaadproductie stimuleren.

Knoflook
Omdat knoflook veel antioxidanten bevat zorgt het eten van 1 à 2 teentjes per dag voor een hogere spermaproductie, meer bewegelijkheid van spermacellen en bevordert de circulatie naar de geslachtsdelen.

Ginseng
In plaats van een glaasje bubbels om in de stemming te komen stappen we over op een lekker kopje ginseng thee. Ginseng bevordert namelijk de bloedtoevoer naar de geslachtsdelen, verhoogt de seksuele verlangens, ontspant de spieren en verbetert de bedprestaties.

Walnoten
In walnoten zitten barstensvol met vetzuren omega- 3 en antioxidanten en met maar 8 walnoten per dag zorgt u voor een betere bloedtoevoer naar de geslachtsdelen, verhoogd u de levensvatbaarheid en bewegelijkheid van de spermacellen. Ook wordt de hersenfunctie gestimuleerd en zorgen ze voor een lager cholesterolgehalte.

Pure chocolade
Een belangrijke factor in de onvruchtbaarheid van de man wordt veroorzaakt door vrije radicalen en omdat er in donkere chocolade antioxidanten zitten die vrije radicalen bestrijden en de gezondheid van je hart bevorderen zorgt pure chocolade voor gezonde sperma.

Oesters
Zink is heel belangrijk voor de productie van zaadcellen en aangezien oesters een hoog zinkgehalte hebben is er niets beters voor je zwemmende vriendjes om ongeveer 8 oesters per week te eten. Elke dag oesters eten is niet nodig omdat zink wordt opgeslagen in ons lichaam.

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Dapper Duimelijntje het nieuwe boek van An Leysen uitgever Clavis

Dapper Duimelijntje

Dapper Duimelijntje is het nieuwe boek van An Leysen, uitgegeven door uitgever Clavis. Het is een …

Share
Share