Paaskado’tje voor de Bengaalse tijgers

Dierenpark Taman Indonesia is het enige dierenpark in Nederland waar de Bengaalse tijger verblijft en tot de verbazing van vele hebben de tijgers afgelopen week een lief, klein jong gekregen. De vader van de jonge tijgerkat is afgelopen winter maar liefst 20 jaar geworden, en na een rustig en geliefd leven in Taman Indonesia in hij afgelopen februari overleden. Vandaar dat de dierenverzorgers zo verrast waren toen ze merkten dat het vrouwtje zwanger was en de oude kater alsnog voor nageslacht heeft gezorgd. Het jonge katje hebben ze de naam Pasra gegeven.

De geruchten gaan dat tijdens de paasdagen de enige echte paashaas rondhuppelt in het tropische dierenpark Taman Indonesia in Kallenkote. Natuurlijk heeft de paashaas weer eieren verstopt en is er genoeg gelegenheid voor de avontuurlijke kinderen om die te gaan zoeken.

Het bezoek aan dit dierenpark is al een beleving op zich, want alles staat in het teken van Indonesië. De Binturong, de Loewaks, de Maleise bosuil. Allemaal stuk voor stuk tropische dieren die alleen maar te vinden zijn in Taman Indonesia. Het dierenpark is leuk voor jong en oud want, zelfs de kleinste zullen zich daar niet vervelen. Zo is er bijvoorbeeld een verkleedhoek waar de kinderen zich kunnen verkleden in Indonesisch klederdracht terwijl u over de Pasar (Indonesische markt) rondsnuffelt. Voor leuke weetjes en heerlijk Indische hapjes en drankjes ga je natuurlijk langs bij Taman Indonesia tijdens de paasdagen.

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Dino’s in Burgers’ Zoo – verslag van een bezoek

Kijk uit, want tijdens de herfstvakantie kom je oog in oog te staan met imposante …