Punnikpret: punnik 20 vrolijke dieren

Punniken is leuk om te doen en niet moeilijk om te leren. Je kunt met een klosje punniken of met een punnikmachientje … dan gaat het lekker snel. Met een gepunnikte draad, wat chenilledraad, wiebeloogjes en pompons kunnen allerlei dieren gemaakt worden, zoals een vlinder, een kikker, een schildpad en nog veel meer dieren die bij iedereen meteen een lach op hun gezicht toveren. Kortom: punnikpret voor iedereen!
Recensie
Wat een verrassing, Punnikpret: punnik 20 vrolijke dieren stond al een even op mijn verlanglijstje toen ik het onlangs kreeg.
Ik hou er van om creatief bezig te zijn met garen. Met kinderen is het goed om te beginnen met het maken van pompoentjes en met punniken. Maar ja, wat doe je dan met zo’n lange gepunnikte sliert? Dit boekje beidt je een oplossing: er staan 20 voorbeelden in van lieve en vrolijke diertjes die je kunt maken.
Je hebt wel wat meer nodig dan een gepunnikte draad: oogjes bijvoorbeeld, of vulling, lijm en eventueel ook chenilledraad. In Punnikpret staat duidelijk aangegeven wat je nodig hebt, zowel in het algemeen als voor ieder afzonderlijk diertje. Maar daarmee kan je wel snel heel leuke diertjes maken. Zoals muizen, poezen, lieveheersbeesten, kikkers, varkens, rupsen, beertjes, kuikens en zebra’s.
Ik beschikt inmiddels over een hypermodern snel punnikmolentje, een aanrader om snel resultaat mee te boeken. De ouderwetse klosjes met spijkers zijn heel romantisch en net zo effectief, maar werken minder snel.
Het is leuk om samen met je kinderen deze beestjes te maken. Het is niet moeilijk en de beschrijvingen zijn duidelijk. Mijn zesjarige heeft nog wat meer ondersteuning nodig dan mijn tienjarige, maar ook de oudste vindt het prettig als ik de helpende hand bied. En het is natuurlijk ook erg leuk en gezellig om samen leuke dingen te maken.
Punnikpret: punnik 20 vrolijke dieren – Cendrine Armani
creatief, paperback, 32 pagina´s, Forte Uitgevers
Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share