Gezond (en gemakkelijk) koken en boodschappen doen tijdens je zwangerschap

zwanger gezond eten komkommer buikWanneer je zwanger bent, let je extra goed op je gezondheid. Niet roken, niet drinken, tijdig starten met voldoende foliumzuur, voldoende drinken zijn een aantal dingen die standaard op het to-do lijstje van de bewuste zwangere vrouw staan.

Er zijn een aantal dingen die je moet laten staan tijdens je zwangerschap, omdat deze risico’s met zich meebrengen voor je kindje. Maar de meeste dingen kun je gewoon eten. Soms staan bepaalde voedingsstoffen je tegen, of verdraag je bepaald eten niet goed. Lastig dus.

Onderstaande ovenschotel is niet alleen gezond (broccoli staat bovenaan de gezonde-groenten-top-10), maar ook lekker en bevat weinig ingrediënten waar de “gemiddelde” zwangere misselijk van wordt.

Recept voor pastaschotel met broccoli en kaas
Nodig (voor 4 personen):
1 ui
1 knoflook
600 g broccoli
15 g basilicum
300 g farfalle
2 el olijfolie
400 g jong belegen kaas (30+, plakjes)

Bereiding:

  • Screenshot 2015-03-11 at 15.00.44Snijd de ui in smalle partjes en de knoflook fijn. Verdeel de broccoli in roosjes. Scheur de blaadjes van het basilicum. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de broccoli in ruim kokend water met zout 6 min. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin, voeg op het laatst de knoflook toe. Snijd de helft van de kaas in stukjes. Giet de farfalle af en schep de gebakken ui, de stukjes kaas en de helft van het basilicum erdoor. Schep de pasta in de ovenschaal. Verdeel de broccoliroosjes over de pasta en dek het geheel af met de rest van de kaas.
  • Schuif de schaal onder in de oven en laat de kaas smelten en goudbruin kleuren in ca. 15 min. Strooi de rest van het basilicum over het gerecht en serveer het op borden.

Mocht je niet tegen (de geur van) kaas kunnen, dan kun je de ovenschotel ook bedekken met paneermeel en daarop een paar klontjes boter leggen voordat je hem in de oven zet. Wanneer je deze ovenschotel als volledige (vegetarische) maaltijd wilt serveren, neem dan een vleesvervanger om de voedingsstoffen van de kaas te compenseren.

Prettig: lekker snel klaar. Als zwangere ben je vaak war sneller moe in de eerste drie maanden. In de laatste maanden ben je vaak te “zwaar” om lang in de keuken te staan. Ook boodschappen doen kan dan een grote belasting zijn. Daarom is het heerlijk dat er ah.nl bestaat: op je gemak boodschappen doen en deze tot in je keuken thuis laten bezorgen!

Bovenstaand recept komt ook van de website van Albert Heijn en wanneer je zin hebt om het te maken, kun je met één klik alle ingrediënten op je boodschappenlijstje plaatsen. Prettig wanneer je ook nog last hebt van vergeetachtigheid, want je hoeft niet meer naar de winkel omdat je iets vergeten bent!

Behalve dat je voor een hele week recepten kunt uitkiezen en de ingrediënten direct kunt toevoegen, kun je ook de zware boodschappen er bij doen. Hoef je niet te sjouwen met je dikke buik, dat is iets wat je jezelf best mag gunnen!

Geniet van het online boodschappen doen en eet smakelijk!

Screenshot 2015-03-11 at 15.00.32

Share

About TM Archief

karina@eenstreepjevoor.nl'
In deze rubriek staan commerciële artikelen die al langer dan een jaar geleden zijn geplaatst en winacties die zijn afgelopen. Zo voorkomen we dat de informatie niet meer klopt / niet meer relevant is en is het duidelijk dat aanbiedingen en links niet meer actueel zijn.

Check Also

Wat kun je nog meer met een courgette maken? [vegetarisch recept]

Ja, en dan krijg je een grote gele en groene courgette. Leuk, lekker en het …

Share
Share