Silvester… en de bizarre verhuizing [recensie]

coverSilvesters ouders besluiten te verhuizen van Burgerdam naar IJsselbroek. Maar Silvester denkt dat zijn ouders gek geworden zijn, hij wil echt niet weg uit de stad. Samen met zijn beste vrienden Mick en Elvis en bedenkt hij een plan om de verhuizing tegen te houden.

Recensie
Graphic novels zijn helemaal van deze tijd en er zijn er volgens mij steeds meer: Het leven van een loser, Het dagboek van een muts, Niek de Groot , Nurdius Maximus, Lotte Wirwar en ik zou ook de boeken van Geronimo Stilton met de afwisselende typografie en vele afbeeldingen eigenlijk ook wel onder deze noemer willen scharen. Silvester … en de bizarre verhuizing is de eerste echt Nederlandse graphic novel die ik ken.

FullSizeRender

Rode draad in Silvester … en de bizarre verhuizing is het verschil tussen wonen en leven in de stad en op het platteland. Silvester is een echt stadskind en heeft daar zijn eigen leventje, maar moet met zijn ouders mee die naar een boerderij in het oosten van het land willen verhuizen. En daar is alles anders. Maar ja, als je ouders iets in hun hoofd hebben, breng ze daar als kind maar eens van af. En dus moet Silvester mee. Gelukkig weet hij langzaam een plekje te veroveren in zijn nieuwe woonplaats.

IMG_3647
Zoals alle in graphic novels gaan tekst en illustratie in Silvester … en de bizarre verhuizing hand in hand. De illustraties zijn nodig voor het verhaal en maken het boek aantrekkelijk om te lezen, ook voor kinderen die niet van lezen houden. Gelukkig heb ik twee dochters die, als ze eenmaal op gang zijn, lezen leuk vinden.

IMG_3650

Silvester is vooral een boek voor de jongste van 9, ze reageerde erg enthousiast toen ze het boek zag. Wegens tijdgebrek is ze er nog niet aan begonnen, maar ik weet zeker dat ze het boek leuk vindt en om verschillende fragmenten in de lach zal schieten!IMG_3644

Silvester … en de bizarre verhuizing leest erg snel, de letters zijn groot en in mijn ogen staat er relatief weinig tekst in het boek. Dat heeft misschien te maken met de auteur, Willeke Brouwer, die niet alleen schrijfster maar illustrator is en een dagelijkse cartoon in het Nederlands Dagblad heeft. Hier kan je een interview met haar lezen over het vak van illustrator.

Silvester … en de bizarre verhuizing is een heel leuk boek boordevol humor. En nog leuker, achterin het boek en op internet worden nog minimaal twee vervolgdelen aangekondigd.

IMG_3651

Silvester … en de bizarre verhuizing – Willeke Brouwer
Graphic novel, hardcover, 224 pagina’s, Callenbach
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Evi en Eenhoorn – Graphic Novel serie voor kinderen die houden van eenhoorns, roze en humor

Dana Simpson heeft een hele aantrekkelijke Graphic Novel serie gemaakt, volledig in kleur. De doelgroep …

Share
Share