In Maarssen het meest verkouden

Vaak verkouden?
Ga jij hoestend en proestend door het leven? Hangt er regelmatig een snottebel aan de neus van je kind? Grote kans dat je in Maarssen woont. Of in één van de andere top 10 verkoudheidsteden die Nederland rijk is.

Vicks heeft in samenwerking met Market Response een origineel onderzoek  uitgevoerd. In het laatste kwartaal van 2011 zijn alle twitterberichten met het onderwerp verkoudheid verzameld. Dit leverde een top 10 van woonplaatsen op waarin men het meest vaak verkouden is.

Twitteronderzoek
Vicks voerde soortgelijke onderzoeken al vaker uit. Bij dit verkoudheidsonderzoek werd voor het eerst Twitter ingezet. Het is een medium waar veel mensen allerlei informatie met elkaar delen. De informatie is betrouwbaar en dus bruikbaar voor het onderzoek. Er werden maar liefst 201.000 tweets van 110.000 mensen verzameld. Verkoudheid leeft! Je bent vast nieuwsgierig geworden naar de uitkomst van de top 10 verkoudheidssteden:

Top 10 ‘Verkoudheidssteden 2011’
1. Maarssen
2. Goirle
3. Hellevoetsluis
4. Veendam
5. Hoogezand
6. Capelle aan den IJssel
7. Zwijndrecht
8. Spijkenisse
9. Vianen
10. Schagen

Coaches
Woon je in een van deze plaatsen, dan ben je een grootverbruiker van tissues en keelpastilles. Of Maarssen volgend jaar nog in de top 10 staat, valt nog te bezien. Twee anti-verkoudheidcoaches van Vicks hebben de inwoners en de wethouder van Welzijn en Sport, in het zonnetje gezet. Wellicht helpt dit hen gezond de winter door? Meer lezen over verkoudheid? Klik hier>>

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Wat is een RS-virus infectie, hoe herken je het en is het dodelijk?

RS-virus staat voor respiratoir syncytieel virus, een virus dat verkoudheid veroorzaakt. Verkoudheid lijkt niet ernstig, …