Wildspoor

Susa Bobke is jaagster in de Allgäu, een van de mooiste natuurgebieden in Zuid-Duitsland. Op een dag in de lente, wanneer de velden gemaaid worden, vindt ze een reekalfje, ongeveer een week oud en zo mooi. De volgende ochtend is de moeder nog steeds niet op komen dagen. Susa besluit het diertje mee naar huis te nemen. Een beslissing met verstrekkende gevolgen.

Recensie
Wanneer je bovenstaande omschrijving leest en de prachtige foto van het reekalfje met het meisje op de cover van Wildspoor ziet, denk je toch meteen aan een zoetsappig-happy-end boek? Ik dacht dat tenminste, en had het boek bijna aan mijn dochter gegeven om te lezen….

Gelukkig maar dat ik dat niet gedaan heb, want het boek vertelt niet alleen het mooie verhaal van reekalfje Sneeuwwitje die door Susa (en Moll) wordt grootgebracht, maar van het leven van Susa Bobke zelf. Een leven als jager (als beschermer van het evenwicht in de natuur) en daar komen ook echt heftige beschrijvingen voor in het boek.

Emoties worden ook prachtig beschreven. Zoals wanneer Sneeuwwitje haar eerste winter in de natuur doorbrengt.. Erg invoelbaar, je gaat helemaal meeleven bij de beschrijving van de zorg en bezorgdheid.

Er zijn mooie momenten, maar ook een aantal pittige ervaringen. De natuur is mooi, maar kan ook hard zijn. Zeker wanneer er mensen in het spel zijn. Aanrijdingen, overrijdingen met maaimachines…. dat komt allemaal door mensen. Maar ook operaties, bescherming is wat mensen doen. Menselijk ingrijpen in de natuur heeft voordelen maar ook nadelen en beide ervaringen deelt Susa op een open en eerlijke manier die prettig leest.

Kortom: een goed boek, goed geschreven met veel inzichten over de manier waarop mensen en dieren met elkaar om kunnen gaan. Extra pluspunt zijn de extra foto’s!

Wildspoor – Susa Bobke
Paperback, 272 pagina’s, uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Win kaartjes voor de musical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne [winactie]

Wil jij naar Plopsaland De Panne EN naar de Sneeuwwitje musical in het Studio 100 …

Share
Share