Kerstboom versieren met kids.

Geen kerstmis is compleet zonder een kerstboom met piek.  De boom is dan ook pas echt af als deze piek erop wordt gezet, hoewel dit als een typische mannen klus word gezien blijkt het tegendeel waar te zijn. Niet de mannen maar juist de vrouwen maken de boom af door middel van een piek.   Dit blijkt uit een onderzoek van Praxis.  Zij deden onderzoek onder ruim 4000 Nederlanders. Meer dan de helft van de vrouwen zegt zelf de piek op de kerstboom te zetten.

Het kopen van een kerstboom is een echte gezinsactiviteit. Zo gaat een ruime meerderheid van de ondervraagden (65%) er samen met het gezin op uit om een nieuwe kerstboom te kopen. Het versieren worden in de meeste gevallen door de vrouw gedaan. Negen op de 10 vrouwen doen dit alleen of samen met de partner en kinderen.

De eeuwige strijd tussen een kunst- of een natuurlijke kerstboom is ook nog niet beslist. Ruim 4 op de 10 Nederlanders hebben al een kunstboom in huis en kopen dit jaar daarom geen nieuwe boom. Van de 42 procent die dit jaar wel een nieuwe kerstboom koopt, kiest een ruime meerderheid nog altijd voor een natuurlijke boom (80%). En hoewel de meeste Nederlanders verwachte dat de bomen dit jaar duurder zullen zijn,  is meer dan de helft  niet bereid meer uit te geven voor een kerstboom.  De Nordmann is net als vorig jaar de populairste kerstboom.

 

 

About Barbara Gemen

barbara@dataunlimited.nl'
Ooit als stagiaire gestart bij TrotseMoeders.nl en nu aan de slag als chef-redactie van deze website. Ik houd me hierdoor vooral bezig met het aansturen van alle bloggers en recensenten.

Check Also

Kersttoespraak van de Koning – 2019

Je moet het maar doen: voor vele camera’s een Kersttoespraak houden waarvan je bij voorbaat …