Mijn tuin [recensie]

mijn-tuin-vivian-den-hollander-natasha-stenvert-recensie-copyright-trotse-moeders-5Mijn tuin is hét boek voor kinderen over de tuin, tuinieren en het buitenleven. Dit leuke, informatieve doeboek van Vivian den Hollander staat boordevol leuke weetjes over zaaien, ontkiemen, verpotten, maar ook over alle andere dingen die bij een (moes)tuin of groen balkon komen kijken: bloemen, beestjes en het weer! Propvol schitterende illustraties van Natascha Stenvert.

Recensie
Ik neem me al jaren voor om een moestuintje te beginnen met de kinderen. En meestal eindig ik met het planten van een paar tomatenplantjes. We hebben frambozen en bramen uit eigen tuin, een druivenrank en een appelboom en behalve enkele potjes met kruiden, blijft de voor de moestuin bestemde ruimte leeg…

mijn-tuin-vivian-den-hollander-natasha-stenvert-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Dat het steeds niet lukt, heeft ook te maken met mijn bekkeninstabiliteit, bukken, op mijn knieën zitten etc is niet echt haalbaar voor me, laat staan spitten of schoffelen. Maar nu ik het boekje Mijn tuin binnen heb, ben ik weer helemaal enthousiast en zie ik het zitten om samen met de kinderen op kleine schaal te gaan beginnen.

mijn-tuin-vivian-den-hollander-natasha-stenvert-recensie-copyright-trotse-moeders-1

Mijn probleem is namelijk dat ik bij ‘moestuin’ een beeld heb van een akker, zoals mijn ouders vroeger hadden, met voldoende rijen groenten om de hele zomer van te kunnen eten…. In het boek Mijn tuin staan ook tips voor een tuintje op een balkon en de verschillende ideeën inspireren me om het dit jaar wat kleinschaliger aan te pakken èn om de kinderen actief te betrekken.

mijn-tuin-vivian-den-hollander-natasha-stenvert-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Mijn dochter heeft het boek al meerdere keren doorgelezen. Ze is vooral enthousiast door alle knutseltips die er in staan. Samen met haar tweelingbroer hebben ze gekozen voor aardbeien en tomaten om te gaan planten. Zelf wil ik er graag nog courgettes en rabarber bij zetten, en misschien radijsjes en wat kruiden.

mijn-tuin-vivian-den-hollander-natasha-stenvert-recensie-copyright-trotse-moeders-3

Achterin Mijn tuin staat een handige kalender, zodat we meteen wanneer we met wat moeten beginnen. Verder staan er recepten in, veel weetjes en tips en is het boekje prachtig vormgegeven met tekeningen van Natascha Stenvert. Kortom: mijn kinderen en ik zijn erg enthousiast over dit boek en over de inspiratie voor een eigen klein moestuintje.

Mijn tuin – Vivian den Hollander
Geïllustreerd door Natascha Stenvert
Hardcover, 40 pagina’s, uitgeverij Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Een heerlijk terras creëer je zo

Nu het zomer is, spenderen we een groot deel van onze tijd thuis in onze …

Share
Share