Mijn eerste Gruffalo – dieren manieren

Hij heeft oranje ogen, een tong zwart als drop en paarse stekels van zijn staart tot zijn kop. Wie kent hem niet? De Gruffalo! Het Grote Griezelbeest is de grootste prentenboekenvriend van talloze kinderen.

Dit staat er beschreven als ik de titel van het boek op internet op zoek.  Ik ken hem niet en mijn kinderen zeggen ook nog nooit van het Grote Griezelbeest  gehoord te hebben. Gelukkig loop ik op hen dus niet achter, maar ik ben toch wel benieuwd wie dat Grote Griezelbeest nou is! Leuk dat er een soort van verhaal achter het boekje zit, want als ik het boekje zo in eerste instantie bekijk, wekt het mijn interesse niet en zou het niet mijn keuze zijn geweest om te kopen. De vrolijke felle kleuren zouden wellicht de interesse kunnen wekken bij kleine kinderen.

Nu kunnen boekenliefhebbers nóg jonger bekend raken met muis, uil, vos, slang en de Gruffalo himself. Baby’s en peuters leren tellen, kleuren benoemen, tegenstellingen onderscheiden en dierenkenmerken herkennen met vier nieuwe kleurige forse kartonboeken: Mijn eerste Gruffalo. Het briljante duo Julia Donaldson en Axel Scheffler creëerde vier titels zo helder, vrolijk en aanlokkelijk, dat ze in geen enkel jong gezin zouden mogen ontbreken.

Dit is de laatste titel genaamd Mijn eerste Gruffalo – Dierenmanieren en daarin komen dus, wat verrassend, dieren in voor. Ze staan er groot, leuk én duidelijk in getekend en ook staat er bij beschreven wat het dier doet. Maar deze keer kom je niet meer weg met een simpele: wat doet de muis of wat zegt een koe. Nee, ditmaal fladder je als een vlinder of piep je als een muis! Dit is dus een boekje voor de gevorderde peuter die al goed beseft wat een diertje doet. Mijn dochter van net 2 jaar maakt er nog dieren geluiden bij en bladert enthousiast door het boek heen. Ik zeg blader, maar het boek is van een stevig karton gemaakt. Dus je peuter kun je met een gerust hart de bladzijden zelf laten om slaan. Want dát willen peuters natuurlijk het liefste allemaal zelf doen. Papa en mama hoeven niet meer te helpen! Als een razende raket gaat mijn kind door het boek heen en tot mijn verbazing zitten wij zo bij het einde. Ik verdenk haar er van dat ze een paar zijdes heeft overgeslagen maar het is toch echt zo. Alle pagina’s zijn bekeken en het boek eindigt met het Grote Griezelbeest. Deze gromt en natuurlijk is dat leuk voor de kleintjes om lekker hard te mogen grommen als een echte Gruffalo!

Wij vinden het een leuk boekje, maar er zijn gewoon te weinig dieren om er echt van te kunnen genieten. Het oogt een beetje simpel dit boekje over de Gruffalo, maar dit kan ook komen omdat onze kleinste er nog te klein voor is en voor onze kleuter is het boek te simpel. Het boekje is dus leuk als je kindje nét de dieren geluiden onder de knie heeft (al worden er wel een beetje moeilijke dieren in genoemd) tot aan de basisschool.

Mijn eerste Gruffalo Dieren manieren – Julia Donaldson en Axel  Scheffler
Peuterboek, kartonboek, 12 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier>>

Share

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share