Heksentaart

Iedereen is anders, ook Ella. Ze is niet zoals de meeste heksen. Ze houdt niet van zwart en spinnen vindt ze maar vieze beestjes. Ella moet naar de heksenschool. Maar het toveren wil niet helemaal lukken zoals de juf het wil. Ella moet een heksentaart maken. Stiekem vliegt ze naar het dorp en ontmoet Daan. Zijn vader is bakker en hij gaat Ella helpen met een lekkere zoete taart. Wat zullen de heksen daarvan vinden?

Recensie
De prent op de kaft van het boek trekt de aandacht. Een schattig heksje met een enorme taart die er helemaal niet griezelig of vies uit ziet… Integendeel! Wanneer je gaat lezen blijkt al snel dat het heksje op de voorzijde Ella heet en ze is anders dan alle andere heksen. Ze vindt het niet leuk om mensen bang te maken en ze wil geen vieze drankjes brouwen… De zwarte heksenjurk vind ze ook stom, maar ze moet het gewoon doen omdat het zo hoort.

Heksentaart vertelt op levendige wijze het verhaal van heks Ella die geen zin heeft om naar school te gaan. Iedere heks heeft een eigen toverrecept en dus moeten alle leerlingen de volgende dag een echte heksentaart meenemen. Alleen spreken de verplichte ingrediënten zoals krokodilleneieren, drakenbloed en rattenkeutels haar helemaal niet aan. Gelukkig treft ze in het dorp bakkerszoon Daan. Die weet haar wel te helpen. Ze krijgt allemaal ingrediënten mee die door kunnen gaan voor de spullen op haar lijst. Bloem wordt kikkermeel en de eitjes kunnen prima doorgaan voor trollensnot. Je begrijpt dat de taart van Ella heel anders wordt dan alle andere taarten. De vraag is wat de andere heksen – en vooral juf Pompoen – daar van zullen vinden… Een erg leuk boel vol fantasierijke ingrediënten en een herkenbaar verhaal.

Heksentaart – Guy Daniëls
Prentenboek, hardcover, 26 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een soort vonk

Wat hebben heksen en mensen met autisme met elkaar te maken? Tja, je zou denken …