Connect 4 Dunk

Connect 4 Dunk van het merk Hasbro is een variatie op het bekende spel Vier op een rij. Maar bij Connect 4 Dunk moet je proberen om 4 discs in de toren te dunken. Wie dit als eerste voor elkaar krijgt, is de winnaar.

Recensie
Toen ik het spel Connect 4 Dunk voor het eerst zag, dacht ik: “Dat gaat je toch nooit lukken, om die discs in de toren te schieten!” Het leek mij dat het voor volwassenen al moeilijk is, laat staan voor kinderen. Vooral omdat het spel al geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar. Dus toen de kinderen sliepen, hebben mijn man en ik dit spel maar eerst eens uitgeprobeerd.

Bij Connect 4 Dunk speel je niet om de beurt. Je schiet allebei tegelijk, om zo te proberen als eerste 4 discs in de toren te schieten. Dus toen mijn man het startsein “Klaar voor de start… Vuur!” gaf, gingen we als gekken schieten. De discs vlogen behalve vooruit ook achteruit (!) en zijwaarts… De discs vlogen werkelijk overal heen; onder de tafel, achter de bank, achter de stoelen. Het ging dus niet zo heel erg goed. Maar na een minuut of 5 kregen we beide de slag te pakken. De discs gingen steeds vaker alleen maar vooruit en al snel vlogen de discs regelmatig in de toren. En toen bleek dat het gewoon een kwestie was van goed de disc op de ‘schieter’ te zetten en dan zorgvuldig schieten. We hadden de grootste lol…wat is Connect 4 Dunk een ontzettend leuk spel!

Na een half uurtje spelen, waren we wel toe aan het moeilijker variant. We haalden het bovenste gedeelte van de trechter, waardoor je een kleinere opening in de toren krijgt. Dit zou dus een stuk moeilijker moeten zijn, maar ook nu schoten we beiden heel vaak raak. Connect 4 Dunk bleek dus helemaal niet zo moeilijk te zijn.

De volgende dag liet ik dit spel aan mijn zoon van 6 jaar zien. “Cool!”, was zijn eerste reactie. Ik legde hem het spel uit en daarna begonnen we te schieten. Ook bij mijn zoon schoten de discs direct alle kanten op. Mijn dochter van 4 jaar zag van alles door de kamer vliegen en kwam er ook bij staan kijken. Natuurlijk wou ook zij schieten. Dus speelde zij voor mij verder. Ze vonden het schieten zo leuk, dat ze niet eens door hadden dat er niks in de toren terecht kwam. Het ging ze, volgens mij, alleen maar om het schieten. Maar toen mijn zoon ineens een disc in de toren schoot, was hij toch wel blij verrast. Tja, en toen wou mijn dochter natuurlijk ook raak schieten. En ook zij kreeg op een gegeven moment een disc in de toren. Veel discs schoten nog de verkeerde kant op, maar zo nu en dan kwam er ook een disc in de toren terecht. Het is even oefenen bij Connect 4 Dunk, maar als je eenmaal de slag te pakken hebt, dan is het spel goed te doen.

Connect 4 Dunk is bij ons allen zeer goed in de smaak gevallen. Dit spel zullen we zeker weten nog heel vaak gaan spelen. Het spelelement vooral leuk voor wat oudere kinderen.

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Speelgoed van het Jaar 2021

Dit jaar is de opzet van de Speelgoed van het Jaar verkiezing anders dan andere …