Karel klus en Boris de hond

Boris de hond mag altijd mee met Karel Klus, samen wandelen of met de auto boodschappen doen.
Maar vandaag moet Boris alleen thuis blijven. Eerst ligt hij lekker te slapen, maar als hij wakker wordt besluit hij Karel Klus te verassen en het huis op te ruimen.
Het wordt een échte verassing!

Recensie:
Boris wil graag met zijn baasje, Karel Klus, mee. Maar vandaag kan het niet, omdat de auto vol zit met allerlei spullen en apparaten. Hij vindt dit erg jammer en gaat teleurgesteld liggen op het kleed onder de tafel.
Als hij wakker wordt wil hij wat doen. Hij kijkt rond in huis en gaat allerlei klusjes doen die Karel Klus nog niet heeft gedaan vandaag. Hij gaat haardhout halen, maar pakt de onderste van de stapel. Hij gaat koffie zetten, althans dat probeert hij. Hij pakt honing, waspoeder en meel, maar geen koffie.
Telkens is hij ervan overtuigd, dat hij heel goed werk verricht en dat zijn baasje enorm trots op hem zal zijn.
Als Karel Klus thuis komt ziet hij dat de keuken blank van het water staat. Boris is immers vergeten de kraan dicht te doen, toen hij ging afwassen.
Karel wordt boos, woedend, razend en witheet! Maar als Boris zijn neus in de knieholte van karel drukt bedenkt Karel zich.

Karel Klus en Boris de hond is een leuk voorleesboek voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
Wat ik erg leuk vind aan de tekeningen, is dat wat Boris denkt in zwart-wit getekend is. Zo kunnen de kinderen de tekeningen bij het verhaal herkennen.

Karel Klus en Boris de hond – George Johansson
Hardcover, prentenboek, 40 pagina’s, uitgeverij Christofoor

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Abel en Ad [bespreking]

Mogen een eekhoorn en een rat wel vrienden zijn? Goede vraag… mogen een eekhoorn en …