kinderboek

De buitengewoon opmerkelijke dagboeken van Gregor Groenestein

Gregor Groentestein is een uitvinder die in het geheel niet van groente houdt. Hij is een zogeheten BS, een Buitengewoon Speciale jongen. En hij heeft twee Buitengewoon Speciale vrienden, China en Freek. Als China naar Afrika gaat verhuizen, Freek geen zin meer heeft om te komen en zijn ouders op vakantie gaan naar hun tweede huis in Frankrijk, is Gregor helemaal alleen. Want waar vind je nu zo gauw nieuwe Buitengewoon Speciale vrienden. Omdat Gregor het gevoel had dat er iets opmerkelijks te gebeuren staat, is hij begonnen met het bijhouden van een dagboek. Dit met het risico dat het een saai dagboek wordt, omdat zich uiteindelijk toch niets opmerkelijks voordoet. In De buitengewoon opmerkelijke dagboeken van Gregor Groenestein kunnen we lezen hoe Gregor van de groenten die zijn ouders voor hem hebben gekocht, in zijn geheime laboratorium een tot leven gewekt groentewezen ontwikkelt.

Recensie

De buitengewoon opmerkelijke dagboeken van Gregor Groenestein zijn buitengewoon onderhoudend, leuk geschreven en zeker niet saai. Je herkent in Gregor direct de wat buiten de werkelijkheid staande nerd jongen. De menselijke contacten snapt hij net niet helemaal en hij is vooral geïnteresseerd in zijn eigen wereld van de uitvindingen. Naast leuk om te lezen, is het boek ook prachtig uitgevoerd met foto’s tekeningen en een bijzondere indeling. Op de achterflap noemen ze het een eigentijds en vooral eigenwijs boek, en dat is het. Absoluut lezen, ouders en kinderen!

De buitengewoon opmerkelijke dagboeken van Gregor Groenestein – Acke Vaerle
Kinderboek, paperback, 319 pagina’s, CircusPatz

Lees ook:
De kleine ridders is een grappig verhaal
MUST HAVE voor ouder en kind: het Kletsboek
Patatje Zwaardvis

About Irene

ahles@chello.nl'

Check Also

Het dagboek van Renia Spiegel

Een dagboek van een pubermeisje in de Tweede Wereldoorlog. Een joods meisje, die de oorlog …