Tofu Tandoori – vegetarisch recept

Sofine-tofu-naturel-recept-tandoori-trotse-moeders-1De Trotse Vader van mijn kinderen is een echte “carnivoor”. En er zijn bepaalde dingen die hij ‘weigert’ te eten, zoals maïs. Ook Indiaas eten is van de menulijst geschrapt sinds hij een keer in India is geweest. Wanneer hij, zoals nu, een weekje weg is (hij is in Pittsburgh op uitnodiging van Intel), kook ik dus vooral dingen die hij liever niet eet. Een recept wat ook bij de kinderen in de smaak viel was Tofu Tandoori met rijst en een maiskolf:

Nodig voor de Tofu Tandoori maaltijd:
2 pakken Sofine Tofu naturel
Maiskolven
Tandoori kruiden en saus (vaak kant-en-klaar te koop in de supermarkt)
Rijst
Crème fraîche

Ik heb twee pakken Sofine Tofu gebruikt (250 gram per stuk). Wanneer je niet (zoals ik) tussendoor steeds een stukje Tofu snoept, is dit ook voldoende voor 5 personen.

Bereiding
Snijd de SoFine Tofu naturel in blokjes van ongeveer 1 cm. Laat ze een tijdje marineren in de Tandoori kruiden (ik heb kant-en-klare Tandoori mix gekocht). Kook ondertussen de maiskolven (je kunt eventueel een beetje honing toevoegen om ze nog wat zoeter te maken). Kook de (basmati)rijst.

Sofine-tofu-naturel-recept-tandoori-trotse-moeders-2 Sofine-tofu-naturel-recept-tandoori-trotse-moeders-3

Bak de SoFine Tofu blokjes in een ruime wok tot ze mooi verkleuren. Voeg dan de saus toe (ook kant-en-klaar te koop) en laat sudderen. Voeg wat crème fraîche toe. Serveer de Tandoori Tofu apart van de rijst op een bord (mengen kan altijd nog)

Screenshot 2015-05-14 at 21.51.13

Tip 1
Doe voor je kind(eren) wat extra crème fraîche op hun bord. Wanneer ze nog moeten wennen aan de kruidige smaak van de Tandoori Tofu (mijn kinderen zijn geen Indiase kruiden gewend….) kunnen ze die er door roeren om de smaak wat milder te maken. Overigens vond mijn oudste zoon van 11 het zonder extra crème fraîche het lekkerst!

Tip 2
Wanneer de maiskolven nog te warm zijn om vast te pakken, prik dan aan beide kanten een vork stevig in de kolf zodat de kinderen ze op die manier kunnen eten.

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Gierst met rode paprika [slowcooker-recept]

Sinds een korte tijd,hebben we een slow cooker in huis. Voor ons een totaal nieuw …