My Studio Girl: Nathalie

verpakkingMet My Studio Girl beleven kinderen samen met hun ouders de eerste naai-stapjes. De leuke en schattige creaties worden met een kant-en-klaar pakket op een zo eenvoudig mogelijke manier uitgelegd. Leren naaien was nog nooit zo leuk!

Recensie
Ik ben een moeder die handwerken leuk vindt. Het is ontspannend en je kunt zelf heel leuke en mooie dingen maken. Overal in huis liggen bollen garen (bij wijze van spreken dan, want met poezen moet je geen garen laten slingeren natuurlijk). En onze dochters zijn dus wel gewend aan een moeder die met garen en naald en draad aan de slag is. Ze zijn zelf ook wel geïnteresseerd, maar het ontbreekt ze nog wel eens aan voldoende geduld …

IMG_3170
Het pakketje Nathalie van University Games uit de serie My Studio Girl kon rekenen op de nodige interesse van mijn jongste van negen. Ze wilde er graag mee aan de slag en het leek haar echt leuk zelf een pop te gaan maken. Ze is ook vol enthousiasme begonnen. Maar zoals het wel vaker gaat met dit soort projecten, Nathalie beschikt nu over twee armen en benen en ligt nu te wachten op een vervolg. Nu kan ik natuurlijk zelf Nathalie ‘even snel’ afmaken om jullie het eindresultaat te laten zien, maar dat doe ik niet. Mijn jongste heeft er zelf te veel lol in om Nathalie te maken en ik wil haar dat plezier niet ontnemen. Daarom dus geen plaatje van de uiteindelijke pop dus.

IMG_3173
Ik ben zelf wel enthousiast over het pakketje Nathalie. Het is heel gebruiksvriendelijk en echt geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 8 (ik denk dat jonger de motoriek nog wel eens tekort zal schieten). Het is een compleet pakketje: vilt voor alle onderdelen met voorgestanste gaatjes, garen om het vilt aan elkaar te naaien (al vraag ik me af of het genoeg is, maar dat zal haast wel), vulling en zelfs twee (!) plastic naalden. Zo’n plastic naald is niet heel robuust, maar wel zo veilig zonder scherpe punt!

IMG_3171
Verder zit er een uitgebreide beschrijving (in meerdere talen) bij met hoe je Nathalie in elkaar kunt zetten. In principe goed te begrijpen voor goede lezers, maar zeker kinderen die voor het eerst aan het naaien slaan zullen het prettig vinden als een ouder even meekijkt, adviseert en helpt. Ter ondersteuning vind je ook op de site van University Games filmpjes waarin de verschillende gebruikte steken worden voorgedaan.

IMG_3175
University Games heeft meer pakketjes vergelijkbaar met Nathalie, andere poppen maar ook bijvoorbeeld diertjes.

My Studio Girl Knutselset – Nathalie
Bekijk op bol.comDIY, University Games
Bestel dit pakketje hier >>>>

IMG_3169

Voor meer informatie over My Studio Girl, voor een video en een link naar een andere recensie, klik hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zo kleed je je eettafel gezellig aan voor het kerstdiner

De kerstdagen zijn weer in aantocht en dat betekent: het kerstdiner! Mag jij dit jaar …