Een onverwachte situatie kan altijd ontstaan, zoals een tijd zonder electriciteit of stromend water zitten. Een noodpakket kan dan een uitkomst bieden. Het zorgt ervoor dat je in geval van nood snel en efficiënt kunt reageren. Maar wat moet er …
Read More »Het RS-virus: een veelvoorkomende kinderziekte
Het RS-virus is een veelvoorkomend virus dat vooral in de wintermaanden opduikt. Hoewel het bij de meeste kinderen ‘slechts’ een verkoudheid veroorzaakt, kan het bij baby’s en jonge kinderen ernstige gevolgen hebben. Laten we eens dieper ingaan op wat het …
Read More »Vroeggeboorte
In Nederland worden jaarlijks rond de 170.000 baby’s geboren. Circa 14% van de baby’s (bijna 25.000 per jaar) heeft geen goede start bij de geboorte. Zij worden te vroeg geboren, hebben een te laag geboortegewicht of allebei. Zij krijgen later …
Read More »Wil je graag zwanger worden, maar ben je verslaafd?
Wanneer je een kinderwens hebt, wil je natuurlijk het beste voor het kindje wat je hoopt te krijgen. En goede zorg begint al voor de geboorte. Zorgen dat je zelf lekker in je vel zit, oppassen met wat je eet …
Read More »Baby-nieuws: zeekoe geboren in Burgers’ Zoo [foto’s]
Aah, een baby! Altijd nieuws om blij van te worden: een geboorte. In dit geval de geboorte van een Caribische zeekoe in Koninklijke Burgers’ Zoo. Geen alledaagse gebeurtenis, zeker niet wanneer je bedenkt dat er in Europa slechts 39 zeekoeien …
Read More »Zwanger? In deze voeding zit foliumzuur
Wanneer je zwanger wilt worden of zwanger bent, is het belangrijk voor de ontwikkeling van je baby om foliumzuur te nemen. Foliumzuur is een vitamine, vitamine B11, die voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel van je baby noodzakelijk is. Foliumzuur …
Read More »Baby-nieuws: dochtertje voor Maxime Meiland
De vijfentwintigjarige Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer zijn de Trotse Moeder en vader geworden van een gezonde dochter. Daarmee is de driejarige Claire “grote zus” geworden. Volgens het bericht op het Instagram account van Maxime Meiland, waar ook …
Read More »De 20-weken echo: geen pretecho!
De 20-weken echo is geen pretecho. Het is een medische echo, ook wel Structureel echoscopisch onderzoek (SEO) genoemd wat bedoeld is om eventuele afwijkingen bij je baby vroegtijdig op te sporen. Je moet je dus goed realiseren dat je ook …
Read More »Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?
Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge temperaturen, merk je dat je lichaam hard moet werken om je prettig te blijven voelen. Wanneer de buitentemperatuur hoog is, warm je zelf ook op. …
Read More »Hallo, hallo, wie brult daar zo?
Ik ben al vaker enthousiast geweest over boeken van Harmen van Straaten en ook ditmaal ben ik weg van zijn nieuwste boek “Hallo, hallo, wie brult daar zo?“. Het is gewoon zo leuk! Heerlijk om voor te lezen, heerlijk om …
Read More »Hoe behoud je een gladde huid voor je baby
Je eigen huid is als moeder natuurlijk belangrijk om te verzorgen, maar dat geldt ook voor de huid van je baby. Het is ideaal als er sprake is van een babyzacht huidje, maar dat is natuurlijk lang niet altijd het …
Read More »Alcohol en zwanger worden, zwanger zijn of borstvoeding geven [gegevens]
Overal hoor je dat je geen alcohol zou moeten drinken wanneer je zwanger bent. Toch drinken veel zwangere vrouwen nog steeds alcohol, ondanks dat ze zwanger zijn. Kan dat echt kwaad? En zo ja, waarom? En hoe zit het met …
Read More »Wat is een RS-virus infectie, hoe herken je het en is het dodelijk?
RS-virus staat voor respiratoir syncytieel virus, een virus dat verkoudheid veroorzaakt. Verkoudheid lijkt niet ernstig, en is het in veel gevallen ook niet, maar waar een verkoudheid, veroorzaakt door het RS-virus, bij volwassenen meestal alleen tot ‘gewone’ verkoudheidsklachten leidt, met …
Read More »Baby in beweging
Kinderen hebben beweging nodig voor een optimale ontwikkeling van hun lichaam en geest. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat de eerste vijf levensjaren bepalend zijn voor de gezondheid en de prestaties in het verdere leven. Beweging en een gezond voedingspatroon …
Read More »Altijd beginnen met borstvoeding?
Niet elke moeder start met borstvoeding. Om medische redenen, zoals het niet op gang komen of door borstontsteking, maar ook omdat een vrouw besluit dat flesvoeding voor haar en haar kind de beste oplossing is. Dat kan in Nederland; gelukkig! …
Read More »Tips: baby en kou
Baby’s zijn gevoelig voor kou. Laat een baby nooit in een onverwarmde kamer slapen. Een kamertemperatuur tussen 18°C en 20°C is ideaal. Als je met je baby de kou in gaat, pak je baby dan goed in, vooral het hoofdje, …
Read More »Wiegendood
Wiegendood, ook wel ‘Sudden Infant Death Syndrome’ (SIDS) genoemd, is een verzamelnaam voor als een ogenschijnlijk gezond kind plotseling overlijdt door een onduidelijke oorzaak. Vaak sterft het kindje in zijn slaap in zijn eigen bedje of wieg. Daar komt de naam …
Read More »Waarom zegt een baby eerst ‘papa’ of ‘mama’?
De eerste woordjes die een baby zegt zijn vaak ‘papa’ of ‘mama’. Wetenschappers hebben onderzocht waarom dat zo is. Natuurlijk zijn vaders en moeders vaak in de buurt en heeft de baby daar aandacht voor. Maar in bijna alle talen …
Read More »