Wie hebben de Prijs / Pluim van de Nederlandse Kinderjury 2016 in categorie 10 – 12 jaar gewonnen?

logo-nederlandse-kinderjury-2016Er is één prijs voor kinderboeken waarbij niet door volwassenen bepaald wordt wat het beste boek is, maar door kinderen zelf: De Nederlandse Kinderjury. Alle kinderen tussen zes en twaalf jaar kunnen hun stem uitbrengen op een kinderboek naar keuze (Nederlandstalig of in het Nederlands vertaald).

Vandaag (12 juni 2016) zijn de Prijs van de Nederlandse Kinderjury èn de Pluim van de Nederlandse Kinderjury uitgereikt in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar. Voor de Prijs en de Pluim van de Nederlandse Kinderjury 2016 in de leeftijdscategorie 6 – 9 jaar, klik hier >>>>

dummie-de-mummie-film-trotse-moeders-tosca-menten-2-435x580dummie-nederlandse-kinderjury-2016-trotse-moedersDe winnaar van de Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de categorie 10 t/m 12 jaar is Dummie de mummie en de drums van Massoeba van Tosca Menten (uitgegeven door Van Goor)

Tosca Menten weet hoe ze een feestje moet bouwen (zie onderstaande video, waar ook mijn jongste zoon als Mummie de polonaise mee-deed) en dat zal ze nu ook, heel terecht, weer mogen doen, met 2 boeken in de top 5 en met de prachtige Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Proficiat Tosca Menten!

gruwelijke-generaal-recensie-copyright-trotse-moeders-1De Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury ging in de categorie 10 t/m 12 jaar naar De gruwelijke generaal van Jozua Douglas (uitgegeven door De Fontein).

Uit onze recensie van dit boek: “Ik vond het boek echt super-grappig. Ik vind het het leukste boek wat ik de laatste tijd heb gelezen!” Ook dit boek heeft de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury terecht gewonnen. Gefeliciteerd, Jozua Douglas!


De volledige top 5 van 2016 van de beste kinderboeken voor kinderen in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar is volgens de Kinderjury:
De gruwelijke generaal – Jozua Douglas
De waanzinnige boomhut van 52 verdiepingen – Andy Griffiths & Terry Denton
Dirkje Bakkes, brandnetelspecialist – Tosca Menten
Dummie de mummie en de drums van Massoeba – Tosca Menten
Het leven van een Loser 9 – Flutvakantie – Jeff Kinney

De winnaars van Prijs van de Nederlandse Kinderjury in de leeftijd van 10 t/m 12 jaar in de afgelopen jaren:
Manon Sikkel met het boek Hoe word ik een koppelaar? Door IzzyLove (2012)
Manon Sikkel met het boek Voor wie doe jij een moord? Door IzzyLove (2013)
Niki Smit met het boek 100% Coco (2014)
Jeff Kinney met het boek Het leven van een loser, gedumpt (2015)

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Bureau SPEURNEUS 1 – Bureau Speurneus en de boekenmaffia

Er zijn boeken die leuk zijn voor kinderen om zelf te lezen, er zijn boeken …

Share
Share