Opa’s griezelige gasten [recensie]

Tom en Mila hebben een oppas. Hij heet opa bak. Meestal gaan de kinderen na schooltijd naar hem toe. Tot mama een week thuis is. Nu is er geen oppas nodig. Maar Tom en Mila missen opa wel. Daarom lopen ze naar zijn huis. Als ze aanbellen, schrikken ze. Opa doet een beetje nors. En hij laat hen niet binnen. Zo doet hij anders nooit. Wat is er aan de hand?

Recensie
Dit is het 2e deel uit de ‘opa’ serie van Vivian den Hollander en Saskia Halfmouw. In het eerste deel  “pas op opa” maak je kennis met opa Bullebak, de moeder van Tom en Mila heeft hem gevraagd om op te passen als ze uit school komen en hun moeder moet werken. In “opa’s griezelige gasten” besluiten Tom en Mila spontaan een bezoekje te brengen aan opa. Maar als ze aanbellen wil opa helemaal niet dat ze binnen komen. Hij stuurt ze weg!

Hier snappen Tom en Mila helemaal niks van. Ik weet het! Opa is in de war zegt Mila. Dat hebben oude mensen soms. Ze besluiten om een lijstje met vragen voor opa te maken, zo kunnen ze testen of hij alles nog wel weet.

Als ze weer aanbellen laat opa ze wel binnen en hij beantwoord alle vragen met gemak. Hoe kan het nou dat hij zonet niet wou dat ze binnen kwamen? Ze gaan naar de tuin om de konijntjes te aaien, als opa dan even weg moet en later weer terug komt, vraagt hij streng, ‘wie zijn jullie, wat doen jullie hier?’ Mila en Tom vinden het nu een beetje eng worden. Maar wacht eens even deze opa heeft een andere trui aan en daar komt nog een man de tuin in, dat is de echte opa! De andere man die Guus heet  en zo veel op opa lijkt blijkt de tweelingbroer van opa Bak te zijn. Dit verklaart een hoop. Allemaal moeten ze erg lachen.

 

Als Tom en Mila samen met opa iets uit het schuurtje gaan halen krijgen ze de schrik van hun leven, er rent een eng groen beest langs hun benen naar buiten. En wat zien ze daar in de hoek? Het lijkt wel een slang! Guus moet lachen, ‘dat zijn mijn reptielen, dat is een nieuwe hobby van me. Ik heb ze mee genomen omdat mijn huis word geverfd.’  Met zijn allen gaan ze kijken bij de reptielen, Tom durft nu zelfs Fifi de agaam te aaien.

Samen met mijn zoon van 8 jaar heb ik dit boekje gelezen. Opa’s griezelige gasten is geschreven voor kinderen met leesniveau AVI M4, dit sluit goed aan bij het niveau dat mijn zoon nu leest. De boeken van Vivian de Hollander en Saskia Halfmouw staan bekend om hun leuke boekjes voor kinderen die net zijn begonnen met lezen, zoals ‘de hut van Fien en Sem en voor kinderen die al wat verder zijn,’Spekkie en Sproet: spion uit de lucht.’

Opa’s griezelige gasten – Vivian de Hollander / Saskia Halfmouw
Hardcover, 31 pagina’s, uitgeverij Unieboek
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

 

 

 

Share

About Sigrid Metz

sigridmetz@gmail.com'
Trotse "mem" van zoon Niels (okt. 2009) en dochter Rixt (aug. 2012). Zoals de titel "mem"al aangeeft, wonen wij in friesland. Ik ben werkzaam als dierenartsassistente. Genieten doe ik van quality time met mijn gezin , maar ook van heerlijk rustig een tijdschrift lezen of leuke dingen te ondernemen met vriendinnen. Ik hoop dat jullie genieten van het lezen van mijn recensies.

Check Also

3 cadeau tips voor trotse opa’s en oma’s

Het is over het algemeen leuk om iemand anders een cadeau te geven. Zo geeft …

Share
Share