Maar buiten is het feest

Er zijn maar twee plekken waar je niets kan overkomen. Wij hebben dat al jong geleerd. Helemaal veilig ben je óf weggeborgen in het donker, zodat geen mens je kan zien, óf in het volle licht van de schijnwerpers, waar niemand je kan missen.

Maar buiten is het feest is de nieuwste roman van Arthur Japin. Dit boek gaat over een succesvolle en geliefde zangeres die een rechtszaak aanspant om een jong meisje uit de handen van een verkrachter te houden. Hierdoor dreigen aangrijpende gebeurtenissen uit haar eigen verleden openbaar te komen. Door de confrontatie in de rechtbank zet zij haar privacy, carrière en relatie op het spel…

Het boek is even briljant als aangrijpend. Het leven van Zonne en Weijntje wordt hierin zo geloofwaardig en levensecht beschreven, dat dit je vasthoudt. Ik heb dit boek dan ook op een zondag in één ruk uitgelezen. Geroerd door de kwetsbare verschijning, benieuwd naar de ontwikkeling en ook ongemakkelijk doordat hun leven gevormd werd door verkrachting, intimidatie, machtsmisbruik en seksuele intimidatie. Niet een onderwerp dat een “leuk boek” maakt. Maar of je wilt of niet, je blijft de bladzijden omslaan om de gebeurtenissen en gedachtes van Zonne en Weijntje te doorgronden.

Dat Arthur Japin één van de succesvolste schrijvers van Nederland is, bewijst hij maar weer eens met dit boek. Het verhaal zit geweldig in elkaar! De details kloppen tot aan de citaten van derden aan toe die je her en der in het boek tegenkomt. Maar buiten is het feest leest zeer prettig weg, zelf met dit zware onderwerp.

Maar buiten is het feest – Arthur Japin
Roman, hardcover, 311 pagina’s, Arbeiderspers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share