Pas op: gevaar!

pas-op-gevaar-recensie-copyright-trotse-moeders-1In dit supergrappige, rijkgeïllustreerde handboek leert dr. Noel, zelf erkend gevaarkunde-kenner, je alle vormen van gevaar te herkennen én voorkomen (en dit is zeker niet alleen bedoeld voor bangeriken!). Maar de lezer is gewaarschuwd: van begin tot eind moet je hardop lachen (wat gelukkig wel behoorlijk veilig is). Zo lees je in dit hilarische verslag van dr. Noel (een volwassen man die altijd een helm draagt, want je weet maar nooit…) hoe je een tandenborstel van een gemene slang onderscheidt, wat je moet doen als er een haai uit de wc komt terwijl je er net op zit, waarom robots zich voordoen als aardige oma’s en wat te doen als er een vulkaan uitbarst onder je huis (namelijk eerst en vooral uitsluiten dat het de barbecue van de buren is). Want: een ongeluk zit in een klein hoekje, dus we kunnen maar beter voorbereid zijn!

Recensie
Wanneer de voorkant al een grinnik betekent “voorzichtig, boek heeft scherpe hoekjes”, belooft dit boek een succes te worden. In ieder geval in dit huis, waar we erg van dit soort humor houden (tja, wie niet?). En jawel hoor, zowel mijn kinderen (bijna 9 en ruim 11) als ikzelf, pakken het regelmatig op. En ook bij de zoveelste keer, blijft het leuk!

pas-op-gevaar-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Waar mij, als Trotse Moeder, vaak verweten wordt dat ik overal gevaar zie (neee, niet op de vensterbank klimmen boven! –  pas je op met die schaar? – kom eens van de schuur af!), lijkt het, na het lezen van dit boek, reuze mee te vallen 😉 Er schuilt namelijk overal gevaar, wat zeg ik? Alles is gevaarlijk! Volgens dit boek dan. Van verjaardagsfeestjes tot in een boom klimmen, van iets uit je etui halen tot de supermarkt…. gevaar! En niet de gevaren waar je eventueel zelf aan denkt (je zou uit een boom kunnen vallen), nee, je zou meegenomen kunnen worden door een grote roofvogel! Gelukkig staat het boek ook vol tips om die gevaren uit de weg te gaan en zo min mogelijk risico’s te lopen.

pas-op-gevaar-recensie-copyright-trotse-moeders-3

En er staat ook hoe je met gevaren om moet gaan, hoe je je huis en je leven zou moeten inrichten, om te besluiten met een toets waarmee je een heus diploma Gevaroloog niveau 1 kunt halen. Het fijne hieraan is, dat er ook een niveau twee blijkt te zijn, wat dus een nieuw boek betekent! We kijken er naar uit!

pas-op-gevaar-recensie-copyright-trotse-moeders-4

Dit boek, Pas op: Gevaar! heeft van de kinderen en van mij de maximale score van 5 sterren gekregen. Simpelweg omdat het leuk is en leuk blijft. Wat heerlijk dat er dit soort boeken zijn!

Pas op: gevaar! – David O’ Doherty & Chris Judge
Bekijk op bol.comPaperback, 248 pagina’s, uitgeverij Holkema & Van Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share