Baby in beweging

Kinderen hebben beweging nodig voor een optimale ontwikkeling van hun lichaam en geest. Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat de eerste vijf levensjaren bepalend zijn voor de gezondheid en de prestaties in het verdere leven. Beweging en een gezond voedingspatroon zijn van groot belang voor een goede start waarbij kinderen zich in geestelijk opzicht kunnen ontplooien en overgewicht wordt voorkomen.

Het boek bevat helder omschreven adviezen en oefeningen die een optimale fysieke en intellectuele ontwikkeling garanderen. Het is zorgvuldig samengesteld, zodat stapsgewijs de verschillende ontwikkelingsfases aan de orde komen.

Recensie
Jong geleerd is oud gedaan. Lekker bewegen in combinatie met gezonde voeding moet vanaf het prille begin er voor zorgen dat overgewicht wordt voorkomen. Klinkt logisch, maar naast het positieve effect op het lichaam, heeft het ook een gunstig effect op de geest.

Baby in beweging is opgedeeld in acht fases; die elk een leeftijdsperiode beslaan van het kind. Bij elke fase staan er diverse oefeningen die je samen met je kind kunt doen. Alle oefeningen staan duidelijk beschreven en zijn bovendien staan er ook nog duidelijke tekeningen van de oefeningen in het boek. Zo weet je dus altijd precies wat de bedoeling is. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan aandachtspunten tijdens de oefeningen, zodat je veilig lekker kunt bewegen met je kind.

In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, gaat dit boek verder dan de babytijd. Want naast leuke bewegingsspelletjes voor baby’s, gaat het boek door tot de leeftijd van 5½ jaar. Ook als je een peuter in huis hebt, kan dit boek je dus nog goed van pas komen. Wil je gewoon lekker met je kind bewegen, maar kom je steeds weer op hetzelfde spelletje uit? Dan biedt dit boek je zeker weer heel wat variatie in het bewegen.

Baby in beweging – Margaret Sasse
Informatief kinderboek, paperback, 160 pagina’s, Forte uitgevers B.V.

Lees ook:
Kind in Balans
Ouderschap vanuit je hart
Oei, ik groei

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Vroeggeboorte

In Nederland worden jaarlijks rond de 170.000 baby’s geboren. Circa 14% van de baby’s (bijna …

Share
Share