Samsonite Spinner [recensie]

Screenshot 2014-05-01 at 10.57.27Bij Samsonite denk ik meteen aan degelijk, kwaliteit. Eigenlijk is het het enige merk wat in me opkomt wanneer ik een merk koffers zou moeten opnoemen (daarom moet ik ook niet meedoen aan van die quizzen waarbij je meteen 10 merken paraat moet hebben). Erg verheugd was is dus om een van de topmodellen van Samsonite te mogen recenseren.

Toevallig ging ik in de meivakantie net met mijn gezin op vakantie. Voor de eerste keer met ons vijfjes per vliegtuig weg, dus dat is best spannend. samsonite-blueMijn oudste zoon is 10 en mijn tweeling 7 jaar, dus nog op een leeftijd dat ze zelf niet al te zware koffers meezeulen en toch graag wat eigen spullen van thuis mee willen nemen.

Ieder een eigen rugzakje dus, met een lievelingsknuffel, een boek en een klein spelletje voor onderweg en de rest ging in een grote, zware koffer die manlief natuurlijk voor zijn rekening nam. Ik had mijn nieuwe Samsonite met veel plezier ingepakt en kon elegant achter mijn zwoegende partner aanlopen, terwijl ik ook mijn dochter stevig bij de hand kon houden, want zij had op het laatste moment besloten toch maar niet mee te gaan omdat ze het ineens wel erg spannend vond allemaal….

De Samsonite Spinner  heeft 4 wielen en is daardoor ongelooflijk eenvoudig mee te nemen. De koffer zelf weegt niet veel (iets meer dan twee kilogram) en is toch erg stevig. Wat ik handig vind is de verdeling in twee compartimenten, allebei met banden die je bagage bij elkaar houden en een vak wat dicht te ritsen is. In het dicht-ritsbare vak had ik voor iedereen nachtgoed en de eerste toiletbenodigdheden gepakt. Paste precies.

In het andere vak zat mijn laptop, oplader, een paar boeken en wat “vulling”, pakjes zakdoeken en twee handdoeken. Trots ritste ik de koffer dicht. Klaar! En ja hoor, vestje van mijn dochter vergeten en de schetsboeken van de kinderen, inclusief potlooddoos… Heb ik -tot grote ergernis van mijn man- altijd: op het laatste moment is er altijd nog iets wat ook nog mee moet…..

Screenshot 2014-05-01 at 10.57.49En kennelijk kennen ze dat “probleem” bij Samsonite, want er zat een ritsje wat me voorheen nog niet was opgevallen (ik was eigenlijk al bezig om de extra handdoeken thuis te laten). En laat het losritsen van die rits nu net dat beetje extra ruimte geven om de laatste spulletjes ook nog in te pakken! Geweldig, en mijn lief heeft het niet eens gemerkt, dus ik heb ditmaal echt indruk gemaakt met mijn inpak-kunsten!

Wat ik jammer vond was dat door de verscherpte regels van de luchtvaartmaatschappij deze handige koffer niet mee mocht als handbagage. Des te blijer was is (tip!!) dat ik voor een blauwe koffer had gekozen, in plaats van grijs of zwart, want nu zag ik hem in één oogopslag op de bagageband liggen, terwijl ik me van de vorige reis nog goed kan herinneren hoe ik iedere keer van dichtbij moest kijken welke koffer nu eigenlijk van mij was. Deze Samsonite Spinner is er ook in rood en binnenkort in een mooie bronskleur leverbaar (en natuurlijk ook in zwart)

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Gegijzeld [bespreking]

Tja…. wat zou JIJ doen? Stel, je kunt het leven van je kind redden, maar …