De Regatta Parka: ideaal voor herfst en winter

review-regatta-parka-copyright-trotse-moeders-2Herfst. Het ultieme seizoen om heerlijke wandelingen te maken en te genieten van de prachtige, kleurrijke natuur. Een frisse neus halen doe je het liefst met de zon op je gezicht, en een lekker warme jas aan. De stijlvolle parka’s van Regatta Great Outdoors blijven ook dit najaar een top item in je kleerkast en beschermt je tegen koude, wind en regen!

Toen ik bovenstaande tekst las, vroeg ik me af wat een parka precies is. Het woord parka is ontleend aan het Russisch waarin ‘párka’ jas gemaakt van pels betekent, en dat is ook wat het van oorsprong is. Via gebruik in het Amerikaanse leger rond 1950, werd de parka rond 1960 populair door verkoop vanuit Army-dumpstores en gingen ook jongeren deze jas dragen. Eigenlijk is hij altijd wel te zien geweest in herfst en winter, maar dit jaar is hij weer populairder dan ooit!

De Snowstar Parka van Regatta is gemaakt van waterdichte en ademende Isotex 5000-stof en is voorzien van Warmloft-donsachtige isolatie. Er zijn fleecedetails aangebracht aan de binnenkant en aan de capuchon is een rand van imitatiebont bevestigd.

Een van de nieuwe modellen is de RWP218 kleur Spiced Mulbry. Een parka in een ‘bramensap-kleur’ (die kennelijk bij bol.com “bruin” genoemd wordt). Deze kleur past prima bij de herfst! Deze jas is er overigens ook in donkerblauw (een wat meer neutrale kleur) en verkrijgbaar in de maten XS t/m XXXL

Sinds we weer een hondje in huis hebben, een puppy genaamd Snoopy, ben ik weer veel buiten te vinden. Soms gewoon in de tuin om met haar te oefenen (met wat brokjes erbij lukt dat prima 😉 Soms lekker naar de hei of naar het bos. En dan kom ik uiteraard ook nog wel eens zonder pup buiten, kinderen halen-brengen, afspraken buiten de deur etc. Tijd genoeg om uit te vinden hoe deze jas bevalt.

regatta-parka-recensie-copyright-trotse-moeders-1-jas

Wat ik vooral prettig vind aan deze jas, behalve dat hij mooi en warm is, maar dat mag je verwachten, is dat hij ‘ademt’. Ik heb geen enkele andere jas waarin ik niet licht bezweet thuis kom wanneer ik de ‘berg’ waarop we wonen (maar liefst 30 meter hoog…) met de fiets heb beklommen. En dat is heerlijk! Je voelt je nog fris, bent warm op een gezonde manier en kunt na het uittrekken van je jas gewoon verder met waar je mee bezig wilt zijn. Dat noem ik luxe!

regatta-parka-artikel-copyright-trotse-moeders-2

Verder zijn de zakken erg prettig. Ruim (er past een boek in!) en er zitten meerdere zakken die allemaal handige functies hebben inmiddels (boek, puppy-brokjes, plastic zakjes, smartphone, kleingeld, sleutel, zakdoeken, ik hoef geen tas meer mee te nemen wanneer ik ergens heen ga!) Behalve praktisch, is hij comfortabel: de manchetten sluiten goed aan en zitten lekker, aan de binnenkant kun je een koord aantrekken zodat de jas wat meer getailleerd valt, de capuchon blijft goed op zitten, ook wanneer het waait. Kortom: een prima model!

regatta-parka-artikel-copyright-trotse-moeders-3

De rits vind ik niet zo prettig, dat is het enige minpuntje. Het duurt lang voordat ik hem dicht heb (laatst ging mijn dochter hem, alsof ze een kleuterjuf was, “wel even dichtdoen”…). Ik krijg het begin niet goed gemaakt, wanneer hij eenmaal goed vast zit aan het begin, loopt hij soepel, misschien is het een kwestie van wennen. Voor korte stukjes buiten, gebruik ik nu de klittenband, die stevig genoeg zit om bijvoorbeeld even op en neer naar de brievenbus te kunnen lopen zonder het koud te krijgen.

Bij een puppy-cursus, een uur lang buiten, moet de rits wel dicht. En dan zit er een heel handig extraatje: je kunt de rits van onderaf naar boven ook openritsen. Héél fijn, bijvoorbeeld wanneer je gaat zitten, of gaat fietsen.

regatta-parka-artikel-copyright-trotse-moeders-1

Kortom: een hele fijne, mooie en comfortabele jas waar ik nog jaren plezier van ga hebben!

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Koude maaltijdsalade – [recept]

Met dit warme weer, is het erg belangrijk om toch voldoende en gezond te blijven …