Heb jij ook een Droomdenkertje in huis?

Steeds meer wordt duidelijk dat hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken vaak samen voorkomen. Helaas krijgen kinderen met deze kenmerken lang niet altijd de goede diagnose, terwijl dit juist zo belangrijk is voor hun zelfbeeld en ontwikkeling. Hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen worden onzeker wanneer hun bijzondere eigenschappen niet erkend worden. Ze voelen zich onbegrepen en slaan dicht.

Bovenstaande tekst komt uit de omschrijving die bij het boek De Droomdenker hoort. De droomdenker is een heerlijk (voor)leesboek, met illustraties van Mark Baars en speciaal op beelddenkers gerichte vormgeving door Studio Willy Sengers. En het is meer dan een hartverwarmend verhaal. De inspirerende vragen nodigen uit om met je kind in gesprek te gaan. Met tips om al die uitdagingen net iets eenvoudiger te maken samen. Je leest er wat hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit en beelddenken nou eigenlijk precies inhoudt.

Jij, als Trotse Moeder, hebt ongetwijfeld al ontdekt of jouw kind ook een Droomdenker is. En behalve het boek kopen en er samen met je kind in werken, kun je nog veel meer samen doen. Zo is er op vrijdag 5 januari 2018 in Castricum een workshop Droomdenken. Terwijl jij, samen met andere ouders koffie & coaching met Richelle de Deugd-Hulstein van Hobega krijgt, gaat jouw kind (mits tussen 7 en 12 jaar oud) Breinstormen met een groepje andere Droomdenkers, samen met Suzanne Buis, de schrijfster van het boek De droomdenker!

Klik hier voor meer informatie >>>>

Informatie voor je kind:
Suzanne Buis nodigt je uit om een middag te breinstormen als een echte Droomdenker. Echt iets om naar uit te kijken in het nieuwe jaar: een middag nuttig bezig zijn en je hoofd ‘aan’ te zetten. Jullie gaan aan de slag met het boek over Wouter, De droomdenker. Het is handig als je vooraf het boek hebt gelezen, maar waarschijnlijk heb je dat al gedaan?!

Je kunt het ook mooi met die andere Droomdenkers hebben over bijvoorbeeld:

    • ouders die steeds vinden dat je iets moet dóen,
    • lastige juffen, zoals die van Wouter,
    • of mensen die dingen niet afmaken (zoals de campingbaas in het boek – of misschien wel jijzelf?!)

Verder is dit je kans om tegen een echte schrijfster te zeggen wat ze volgens jou moet schrijven in een nieuw boek. Misschien ben je zelf al met een boek bezig en wil je dat laten zien. Samen zorgen jullie dat meer ouders, vriendjes, leerkrachten begrijpen wat Droomdenken is.

Waar en wanneer?
Het is in Castricum, 3 minuten lopen vanaf het station, gratis parkeren, vlak bij het strand, waar je vooraf of daarna mooi kunt uitwaaien.
Tijd: 13 tot 15 uur.
Meer informatie en aanmelden via Volliefs.nl of 06-38510345.

Het boek De Droomdenker bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Tranen van mooite, van Marissa & Suzanne Buis, uitgebracht door Vol liefs

Tranen van mooite, van Marissa & Suzanne Buis, uitgebracht door Vol Liefs [recensie]

Tranen van mooite. Wat een prachtige titel voor een boekje! Het boekje is ook mooi …

Share
Share