Maak je nooit brokken met de auto? Er is dus een autoverzekering voor vrouwen

Alles omtrent auto’s en het autorijden zelf, wordt vaak nog als ‘een mannending’ gezien, hopeloos ouderwets toch? Mannen lijken er dan ook altijd vanuit te gaan dat zij beter kunnen autorijden dan vrouwen. Jammer voor de mannen zijn er allerlei onderzoeken die het tegendeel bewijzen. Vrouwen rijden veiliger auto! Wist je dat er daarom ook een mogelijkheid is om een autoverzekering voor vrouwen af te sluiten? Dit kan financiële voordelen opleveren en biedt soms praktische hulp.

Een eigen auto!
Met meer dan 100 dagen neerslag per jaar is op de fiets van A naar B gaan niet altijd een feestje. Het openbaar vervoer met korte of juist lange overstaptijden, vertragingen, onbeschofte medereizigers of hoge prijzen ben je misschien een beetje zat. Een eigen auto is dan zeker een goede keuze! De eerste stap is natuurlijk kijken welke auto het best bij jou en jouw levensstijl past. Als een kind in een snoepwinkel kun je gaan rondstruinen!

Vergeet de autoverzekering niet!
Zodra je een nieuwe auto gaat aanschaffen moet je al gaan nadenken over de autoverzekering. Er zijn voor de basisverzekering drie dekkingen mogelijk.

WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekert je tegen door jou veroorzaakte schade aan andermans auto. Deze verzekering sluit je meestal af als je auto ouder is dan 8 jaar. Dan is de dagwaarde van je auto zo laag dat de hogere premie voor uitgebreidere dekking niet meer in verhouding staat.
WA+ dekt schade bij een ander plus ruit- en stormschade. Meestal bij auto’s vanaf 4 tot 8 jaar.
Allrisk is de meest uitgebreide en duurste verzekering. Zelf veroorzaakte schade aan eigen auto wordt ook vergoed. Deze verzekering wordt meestal afgesloten bij nieuwe auto’s.

In Nederland moet je minimaal WA verzekerd zijn, zodat je de schade door jou veroorzaakt altijd kunt vergoeden. Naast de drie basisverzekeringen kun je nog kiezen voor een aanvullende verzekering.

Waarom een autoverzekering voor vrouwen?
Als vrouw kun je een speciale autoverzekering bij onder andere Zij Rijdt Beter afsluiten, simpelweg omdat dit voor verzekeraars voordeliger is. Door dit door te berekenen kunnen ze jou een lage premie bieden. Plus diensten, zoals het meeverzekeren van je handtas met inhoud voor het geval je auto wordt opengebroken, vervangen van lampje en bandenspanning controleren.

Dat vrouwen minder schade rijden is niet zomaar uit de lucht gegrepen. De Universiteit van Heidelberg concludeerde na onderzoek dat in het verkeer vrouwen beter om kunnen gaan met stress en minder agressief zijn. De meerderheid van de mannen in het onderzoek liet wel agressief gedrag zien. De Universiteit van Bradford trok de conclusie dat vrouwen door aanmaak van het hormoon Oestrogeen beter zijn in het uitvoeren van alledaagse taken, waaronder autorijden. Zij kunnen zich door dit hormoon langer focussen en regels beter onthouden. Een van de deskundigen op het gebied van verkeerspsychologie, Drs. Cees Wildevank zegt dat hij liever bij vrouwen in de auto zit, omdat zij veiliger rijden.

Waar let je op bij het uitzoeken van een autoverzekering?
Allereerst kies je dus één van de drie bovengenoemde basisverzekeringen. Daarbij kun je een aanvulling kiezen zoals: inzittendenverzekering, rechtsbijstandsverzekering, pechhulpdekking en no-claimbeschermer. De hoogte van de premie is ook afhankelijk van: je leeftijd, woonplaats, schadevrije jaren, type auto, jaarlijks aantal kilometers en natuurlijk het al dan niet kiezen voor een autoverzekering voor vrouwen!

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een gezinsauto?

Is er een kleintje op komst? Dan is het slim om eens kritisch naar je …

Share
Share