Zelfgemaakte kleertjes voor elke gelegenheid

Zelfgemaakte kleertjes voor elke gelegenheidZelf kleren maken is weer helemaal in. Aan de hand van handige patronen en stap-voor-stapinstructies leer je met dit boek hoe je de mooiste outfits maakt voor kinderen tussen de 2 en 10 jaar, voor zowel jongens als meisjes. Door de variatie in stoffen zijn de modellen geschikt voor elke dag, maar ook voor speciale gelegenheden. Een heerlijk handboek voor creatieve mama’s en oma’s die slow living hoog in het vaandel dragen.

Recensie:

Niets is zo demotiverend als een saai boek dat je moet overtuigen om creatief te worden en iets prachtigs te produceren, maar dat probleem veroorzaakt dit boek absoluut niet. Het eerste dat opvalt aan dit boek is de vrolijke uitnodigende voorkant die ervoor zorgt dat ik meteen de achterkant ga lezen. Na het lezen van de achterkant was ik te nieuwsgierig om het weer weg te leggen en wilde ik weten wat er allemaal in staat. Het is schitterend vormgegeven en de prachtige kledingstukken zorgen ervoor dat mijn vingers beginnen te jeuken om aan de slag te gaan, maar al vrij snel bedenk ik me: ‘Balen dat mijn naaimachine een paar weken geleden vakkundig is gesloopt door mijn eenjarige dreumes en ik het boek niet in de praktijk uit kan proberen!’

Van patroontekenen en knippen tot het afwerken van de kleding. Alles wordt in Zelfgemaakte kleertjes voor elke gelegenheid beschreven. Voor elk wat wils en voorin het boek vindt je een duidelijk overzicht van de modellen (j/m) zodat je niet steeds het hele boek door hoeft te bladeren op zoek naar de goede werkbeschrijving. Daarnaast is het natuurlijk erg handig voor je kind om meteen aan te wijzen wat hij of zij mooi vindt. Met relatief makkelijke patronen kun je een resultaat creëren dat doet voorkomen dat de kleding rechtstreeks uit een dure winkel komt.

Voor mij persoonlijk is het vaak best lastig iets moois voor mijn zesjarige dochter te maken. Zij is heel smal, maar heeft een lange rug, waardoor ik ik vaak een grotere maat aan moet houden. Dit heeft als resultaat dat de kleding vaak te wijd is. Of juist weer te smal omdat ik zelf aan het fröbelen ben geslagen. Dit overigens vaak met het verkeerde resultaat. Wanneer je dit boek gebruikt heb je daar absoluut geen last van, want je kunt de kleding aanpassen waar dat nodig is. Vergroten of verkleinen? Het is geen probleem met behulp van Catharine Deweerdt.

Er zijn echter wel een paar minpunten: na het meermalen doorgebladerd te hebben kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat er meer wordt ingespeeld op meisjes dan op jongens en dat terwijl er al zo weinig mooie kleding te vinden is voor jongens. Ook vind ik het jammer dat er geen mogelijkheid is om de patronen weer netjes terug te steken in het boek. Eenmaal eruit gehaald moet je ze los in je boek bewaren waardoor je het risico loopt dat ze beschadigen omdat ze eruit vallen.

Wat ik naast het aanpassen van de kledingmaat ook een groot pluspunt vind is dat alle patronen in dit boek geschikt zijn voor de leeftijden 2 tot 10 jaar. Mocht het dan zo zijn dat je kind gehecht is aan een bepaalde jurk of broek, dan heb je de mogelijkheid het nogmaals te maken in een grotere maat. Ook kan ik me zo voorstellen dat het erg handig is wanneer je twee (of meerdere) kinderen hebt van hetzelfde geslacht die graag hetzelfde willen dragen, maar verschillende leeftijden hebben.

Al met al vind ik Zelfgemaakte kleertjes voor elke gelegenheid een ware aanrader door zijn duidelijke, heldere, motiverende en enthousiasmerende uitleg en boordevol prachtige kleurrijke foto’s van zowel stoffen, kleding, omgeving en modellen.

Zelfgemaakte kleertjes voor elke gelegenheid
Creatief boek, hardcover, 99 pagina’s, Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De leukste winterjassen voor jongens en meisjes!

Over een paar weken is het weer zover. De winter gaat van start! Wij kijken …