Praktische tips voor een low maintenance huishouden

Ben je op zoek naar praktische tips voor een low maintenance huishouden? Als je altijd druk in de weer bent, schiet het huishouden er nogal eens bij in. Logisch dat je dan liever voor een low maintenance huishouden kiest. Maar wat hoort hier precies bij? Denk bijvoorbeeld aan stevige houten vloeren die weinig onderhoud behoeven en LED verlichting. In dit artikel geven wij tips, zodat ook jij een low maintenance huishouden kunt creëren.

Ga voor een onderhoudsarme vloer

Een low maintenance huishouden kan niet zonder onderhoudsarme vloeren, zoals bijvoorbeeld gietvloeren. Dit zijn vloeren die naadloos worden aangelegd, waardoor vuil zich niet in de voegen nestelt. Is de vloer een keer vies, dan kan deze eenvoudig worden schoongemaakt. Het enige wat je hoeft te doen om de vlekken te behandelen, is deze schoon te maken met een natte doek en reguliere schoonmaakmiddelen. Vloeren zoals gietvloeren zijn doorgaans krasbestendig en slijtvast. Hierdoor zal je jaren kunnen genieten van je vloer, mits je op een goede manier met de vloer omgaat.

Plaats kunststof kozijnen

Het is ook zeker aan te raden om kunststof kozijnen te plaatsen. Hiermee heb je namelijk een stuk minder onderhoud. Kunststof kozijnen zijn eenvoudig schoon te maken en je hoeft er vaak niet meer naar om te kijken en deze bijvoorbeeld te schilderen. Ook zie kozijnen er strakker uit en kun je ze in diverse kleuren bestellen. Ook zijn ze zeer voordelig, wat het een uitstekende keuze maakt.

Breng de juiste dakbedekking aan

Een low maintenance huishouden creëer je ook door te zorgen door de juiste dakbedekking. Hier zal je namelijk weinig onderhoud aan hebben. Er zijn diverse duurzame materialen op de markt waarmee je een dakbedekking kunt leggen. Denk bijvoorbeeld aan kunststof dakbedekking van PVC, wat wel 20 jaar lang mee kan gaan. En naar verwachting zelfs wel bijna 40 jaar. Je kunt hier ook je dakkapel en garage mee bekleden.

Kies voor LED verlichting

Je kunt ook zorgen voor een low maintenance huishouden door te kiezen voor LED verlichting. Deze vorm van verlichting is goed voor het milieu en gaat tevens langer mee dan andere soorten verlichting. Hierdoor hoef je niet telkens de lampen in huis te vervangen, wat je weer in tijd scheelt.

Wil jij ook een low maintenance huishouden creëren? Ga dan meteen aan de slag met onze tips.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Binnenkant van je huis op orde? Vergeet de buitenkant niet!

Misschien heb je het wel vaker gehoord: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Niks …

Share
Share