Wat zegt mijn baby?

Baby’s drukken zich uit in een ‘geheimtaal’ die bestaat uit bewegingen, gebaren, gezichtsuitdrukkingen en geluiden. In Wat zegt mijn baby? worden deze verschillende vormen van non-verbale communicatie toegelicht, zodat je leert te begrijpen wat je kind wil en hoe je daar het beste mee om kunt gaan.

Kleine gebaren – een uitgestoken vinger, een blik over de schouder, een voorzichtig lachje – hebben vaak een verrassend complexe betekenis. Wat zegt mijn baby? verklaart de signalen die baby’s instinctief gebruiken om hun behoeften, voorkeuren, gevoelens en stemmingen tot uitdrukking te brengen.

Recensie:
Als ik terug denk aan de babytijd van mijn dochter dan heb ik mij uiteraard ook wel eens afgevraagd wat ze nu precies bedoelde als ze bepaalde bewegingen of geluiden maakte. Maar als ouder groei je daarin, net zoals je de verschillende manieren van huilen hebt leren onderscheiden. Ik ben dan ook benieuwd welke geheimen ik zelf heb ontdekt en welke er voor mij geheim zijn gebleven. Dus begin ik vol enthousiasme te lezen.

Al snel kom ik tot de conclusie dat er weinig geheimen niet door mij zijn ontdekt qua gebaren van de baby. Het kan soms even duren voor je als ouder er achter bent wat je kind bedoelt, maar dat vind ik nou ook we de charme van het leren kennen van je kind. Het schept een band omdat je intensief met je kind bezig bent. Dat neemt niet weg dat je als ouder soms even radeloos kunt zijn omdat je geen flauw idee hebt wat je baby wil!

Voor mij is dit boek geen gemis geweest tijdens de babytijd van mijn dochter. Uiteindelijk heb ik haar toch altijd gewoon kunnen geven wat ze wilde. Bovendien denk ik dat de natuur ons wel aardig heeft geholpen met ons ‘moederinstinct’ die ons een aardig eindje op weg helpt.

Maar als ik het boek had gehad toen ik in de babytijd zat, had ik het waarschijnlijk wel gelezen als ik het in handen had gekregen. Simpelweg omdat ik als kersverse mama het gewoon heerlijk vond om van alles over de babytijd te lezen. Het boek heeft een prettige vormgeving, mooie foto’s en is overzichtelijk geschreven. Als presentje is Wat zegt mijn baby? voor de kersverse ouders is het zeker geen gek cadeau.

Wat zegt mijn baby? – Sally & Edwin Kiester
Opvoedboek, paperback, 191 pagina’s, Forte uitgevers
Bestel die boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Schadelijke stoffen vermijden in babyproducten?

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

De kleine koning(in)

Alle ouders krijgen ermee te maken: de peuterpuberteit. Peuters die driftbuien krijgen – bij voorkeur …