Eendjesdans [recensie]

IMG_0512Maak als eerste jouw eendjesfamilie compleet! Al kwakend dolen de eendjes rond in de vijver. Pak om de beurt een eendje en kijk of het eendje bij jouw familie hoort. Let goed op welke eendjes er gepakt worden, dan weet je misschien waar je jouw eendjes kan vinden. Heb jij als eerste 3 dezelfde eendjes gevonden? Dan heb je gewonnen!

IMG_0514Recensie:
Een briljante variant op memorie. Leuk spel voor de kleintjes. Mijn dochter van drie begint het spelletjes-doen fenomeen inmiddels te ontdekken en ik vind het heel leuk om verschillende spelletjes voor haar leeftijd te hebben naast de spellen van haar broer die ze altijd al dapper voor spek en bonen probeert mee te doen. En ik verwacht dat haar grote broer van zes maar al te graag zal aanschuiven om Eendjesdans met haar mee te doen.

Het idee is heel simpel: iedere speler heeft een symbool, dat aan de zijkant van het spelbord staat. Vervolgens worden er beurtelings eendjes uit de ronddraaiende sliert eendjes gepakt, wordt er gekeken naar het symbool onder het eendje en mag je hem houden als deze met elkaar corresponderen. Zo niet, dan gaat hij weer terug in de sliert.

IMG_0518

Andere spelers dus goed opgelet, want dan kan je onthouden waar jouw symbool rondzwemt. Degene die als eerste zijn eendenfamilie compleet heeft wint het spel.

Wanneer je het ‘vijvertje’ aanzet hoor je een kwakend eendengeluid. In eerste instantie dacht ik: ‘Moet dat?’ maar tijdens het spelen van het spel ontdekte ik dat het juist stimulerend werkt in je fanatisme, in de actie. Ik kan me wel voorstellen dat wanneer ik geen medespeler ben, ik nog wel eens zal zuchten om het geluid.

IMG_0516 IMG_0515

Wat wel erg jammer was, toen we doos openmaakten, was dat alle stickertjes nog geplakt moesten worden. En aangezien het om 12 eendjes keer 2 oogjes plus 12 symbolen ging was dat nog een heel gefrut. Vind ik jammer wanneer je een kind van drie een nieuw spel cadeau geeft: dan wil je aan de slag!

IMG_0513

Maar los van deze kleine details ben ik vooral zeer enthousiast over dit fraaie spel!

Eendjesdans
Bekijk op bol.comSpel, 2-4 spelers, 3-6 jaar, Goliath
Genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2015
Bestel dit spel hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Dubbel! Onder water [recensie]

Boeken met flapjes zijn bij ons vanaf het moment dat mijn zoontje rechtop kon zitten …