ITNetherlands Rainbow Loom Starter Kit genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014

ITNetherlands-Rainbow-Loom-Starter-Kit-trotse-moeders-speelgoed-van-het-jaar-2014ITNetherlands Rainbow Loom Starter Kit is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014 in de leeftijdscategorie 10 en 11 jaar.

Uit het juryrapport:

Artikelomschrijving:
“Loomen” een nieuw fenomeen in de speelgoedbranche dat in gang is gezet door Rainbow Loom. Het ideale speelgoed dat de creativiteit en vindingrijkheid van veelal kinderen van 7 t/m 12 jaar optimaal stimuleert.

De mening van de jury:
Gezellig met elkaar “loomen” en een ander iets zelfgemaakts geven: heel sociaal. Iedereen kan meedoen: jong en oud, meisjes en jongens. En je kan het zo ingewikkeld maken als je zelf wil.

Toelichting pedagoog:
ITNetherlands-Rainbow-Loom-Starter-Kit-trotse-moeders-speelgoed-van-het-jaar-loomRainbow Loom is pedagogisch aantrekkelijk, want het prikkelt de creativiteit van kinderen. Bovendien kunnen kinderen van verschillende leeftijden van verschillende creativiteitsniveaus met de Rainbow Looms werken. Als het kind dan wat gevorderd raakt, ontdekt het dat er met die elastiekjes en de loom de meest ingewikkelde dingen – niet alleen mooie armbandjes maar ook, bijv. insecten, enz. – gemaakt kunnen worden. De meer gevorderde “Loomers” kunnen er zelfs 3D-poppetjes van vlechten. Dat alles maakt Loomen leuk. Wat het Loomen van kinderen vraagt, is gevoel voor kleurverhoudingen en patronen van de armbandjes. Gevoel voor esthetiek wordt aangesproken.

Loomen is ook een mooie kruisbestuiving tussen internet en iemands individuele creatieve mogelijkheden. YouTube laat veel mooie instructiefilmpjes zien over wat je wel allemaal kunt maken. Kinderen leren ook van elkaar en spelen samen om de mooiste dingen te maken. Naast mooie armbandjes en blije kinderen zorgt het maken van Loom Bands ook voor een verbetering van de fijne motoriek en bevordert het geduld en concentratie.

Ontspannend. Geeft rust en een onderwijzeres zei: “Als het druk is geweest in de klas, dan eindig ik de morgen of de middag graag met een kwartiertje Loomen, want dat brengt de kinderen tot rust”. Pedagogischer motief kan er toch niet zijn?

Tot slot: wat is er nu mooier dan je ouders, je opa en je oma, je vriendjes, enz. jouw mooie Loom-armbandjes cadeau te doen. Loomen blijkt ook erg sociaal en bindend te kunnen werken.

ITNetherlands Rainbow Loom Starter Kit
Bestel deze echte Loom startdoos hier >>>>

genomineerd-speelgoed-van-het-jaar-trotse-moeders-klik-hier

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Armbandjes en koorden: kumihimo, knoopster, vlechten, punniken …

Onlangs mocht ik het boek Kumihimo recenseren voor Trotse Moeders en dat inspireerde mij tot …

Share
Share