Superleuke elastiek-spelletjes [recensie]

In deze doos zitten kleurige kaarten waarop een heleboel elastiekspelletjes stap voor stap zijn uitgelegd. Bovendien zit er een elastiek bij, zodat je meteen aan de slag kunt! Trommel snel enkele vrienden en vriendinnen op, span het elastiek om jullie enkels en springen maar!

Recensie
Dat vind ik echt leuk: terug in de tijd, maar dan met mijn eigen kinderen! Elastiek spelletjes! Vroeger, toen ik nog op de lagere school was, was dat ongeveer twee keer per jaar “in”. Daarna was het weer touwtje-springen, knikkeren of iets anders, maar iedere keer kwam het “stieken” weer terug.

Hoe het precies ontstond weet ik niet. Waarschijnlijk was de moeder van een van mijn klasgenootjes bezig geweest om nieuwe elastieken in de onderbroeken te doen en was er elastiek over (wij gebruikten dat soort elastiek, kleuterelastiek genoemd). In ieder geval was het dan iedere pauze raak: allerlei ingewikkelde sprongen en figuren maakten we, en de pauze vloog om!

Ik heb het na mijn lagere schooltijd niet meer gezien, ook niet bij mijn kinderen op de basisschool en ik hoop echt dat uitgeverij Deltas met het uitbrengen van Superleuke elastiekspelletjes deze vorm van vermaak nieuw leven in wordt geblazen.

Bij mijn kinderen (en bij mij) is het in ieder geval een groot succes! Net zoals vroeger ben ik er zelf niet zo goed in, maar met name mijn jongste zoon maakt hele ingewikkelde sprongen. Erg leuk om samen mee bezig te zijn, en wanneer ik zelf niet mee doe, kan de tweeling toch door: ze gebruiken gewoon de stoelpoten van een wat zwaardere stoel om de elastiek om te doen.

Behalve een goede kwaliteit elastiek zitten in het Superleuke-Elastiek-Spelletjes-doosje een heleboel mooi uitgevoerde kaarten met voorbeelden en opdrachten. Zo hoef ik niet zelf in mijn geheugen te graven wat we allemaal deden, maar kunnen de kinderen zelf aan de slag en nog veel meer doen dan ik ooit heb gekund!

Natuurlijk kun je dit spel buiten doen, op het schoolplein (en ik hoop echt dat het “stieken” weer opnieuw populair gaat worden, mijn tweeling neemt de elastiek in ieder geval mee naar school volgende week!) maar ook thuis, binnen of in de tuin, is het eenvoudig te spelen. Lekker actief bezig zijn, super!

Van mij krijgt dit pakketje 5 sterren, de maximale score, omdat het in al z’n eenvoud goed is voor jarenlang speelplezier!

Superleuke elastiek-spelletjes bestel je hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Top 5 buitenspeelgoed voor minder dan 10 euro

Natuurlijk kunnen kinderen zich buiten vermaken door je te helpen in de tuin of door …

Share
Share