Is een hittegolf schadelijk voor mijn ongeboren baby?

Wanneer je zwanger bent en er is een hittegolf, of gewoon een dag met hoge temperaturen, merk je dat je lichaam hard moet werken om je prettig te blijven voelen. Wanneer de buitentemperatuur hoog is, warm je zelf ook op. Je lichaam wil echter op een constante ‘binnentemperatuur’ blijven en schakelt mechanismen in zoals betere doorbloeding van de huid en zweten.

Wat zijn de effecten van warm weer op mijn ongeboren baby?
Je baby is goed beschermd. Hij of zij zal weinig last hebben van het warme weer. Wat wel belangrijk is, is dat jij goed voor jezelf zorgt. Wanneer jij te weinig zou drinken (drink minimaal 1,5 – 2 liter per dag!) dan komt je kindje ook tekort.

Oververhitting is een erg gevaarlijke situatie voor jouw lichaam en zou jouw kindje ook kunnen beïnvloeden. Maar…. wanneer je gewoon goed voor jezelf zorgt tijdens warm weer, dan kan jouw kindje gewoon lekker verder groeien.

Ben je zwanger? Hoe zorg je dan goed voor jezelf tijdens een hittegolf?
Klik op de link hieronder voor handige tips bij warmte:

Ben je zwanger? Hoe zorg je dan goed voor jezelf tijdens een hittegolf?

Er zijn ook tips voor het geven van borstvoeding tijdens warm weer. Klik op onderstaande link om daar meer over te lezen:

Borstvoeding geven bij (extreme) warmte

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Waar wil jij sterker in worden?

Wanneer je zwanger bent, of Trotse Moeder van een of meerdere kinderen, ziet je leven …

Share
Share