Annie M. G. Schmidt 100 jaar

Wie is er nu niet groot geworden met de verhalen van Annie M.G. Schmidt. Jip en Janneke, Pluk van de Petteflet en Floddertje worden al generaties lang voorgelezen aan kinderen. Annie M. G. Schmidt is geboren op 20 mei 1911 in het Kapelle (Zeeland) en overleed één dag na haar 84e verjaardag. Juist omdat zij zo geliefd was bij velen is in 1997 haar geboortedag uitgeroepen tot “Annie M.G. Schmidt dag.”

20 mei 2011
Ook dit jaar zal er op de dag van haar geboorte aandacht geschonken worden aan haar werk. Dit jaar krijgt deze dag echter wel een bijzonder tintje. Het is dan precies honderd jaar geleden dat deze fantastische vrouw geboren werd. Op deze bijzondere dag – maar ook in de dagen er omheen – zal er op veel plaatsen aandacht worden besteed aan haar werken. Grote kans dus dat er ook bij jou in de buurt ook wat te doen is.  De meeste activiteiten zullen zich richten op kinderen en in de meesten gemeenten is de bibliotheek daarvoor de aangewezen locatie. Wat er te doen is verschilt per gemeente en aangezien er geen landelijke website is waar alle activiteiten gebundeld zijn, zul je zelf de berichtgeving in de gaten moeten houden. Tijdens een korte zoektocht op internet kom ik onder andere tot de volgende activiteiten: kindervoorstelling Jip en Janneke, een echte krullevaar knutselen en speciale voorleesfeestjes. Reden genoeg om eens te informeren wat er bij jou in de buurt te doen is om samen met je kind(eren) van te genieten!

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over …