Crayola Glitter Dots dierenvrienden sleutelhangers

Wil je sleutelhangers die aandacht trekken? Wil je iets opvallends aan je sleutelbos, zodat je die niet zomaar meer kwijtraakt? Vind je het erg leuk om (korte tijd) te knutselen? Dan is dit product een echte aanrader. Met deze mooie set Glitter Dots dierenvrienden sleutelhangers kun je ‘super cute’ sleutelhangers maken. Super cute, aldus mijn tienerdochter. Denk daar een ietwat overdreven articulatie bij en het beeld is compleet. Toch moet ik haar gelijk geven, het is inderdaad erg schattig. Daarnaast is het ook nog eens heel erg leuk om te doen!

Je hebt de keuze uit drie soorten sleutelhangers die je kunt vullen met de glitter dots van je keuze. Het bevat maar liefst 42 balletjes, hoewel het niet 42 verschillende kleuren zijn.

Volgens de verpakking zou dit meer dan voldoende moeten zijn om alle vlakken te vullen en dat klopt. Er blijft zelfs nog wat over. Wanneer je helemaal klaar bent wil je natuurlijk maar al te graag dat je sleutelhanger goed blijft. Daarom komt er een beschermplaatje overheen, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen. Om het een finishing touch te geven kun je leuke kralen aan je sleutelhanger hangen.

Het pakket bevat:

  1. Drie soorten sleutelhangers met afdekplaatjes: een lama, een regenboog en een kat.
  2. Drie sleutelringen & clips.
  3. Drie koortjes.
  4. Twintig kralen.
  5. 42 glitterbolletjes.
  6. Een gebruiksaanwijzing.

Recensie

We vonden dit heel erg leuk om te doen, maar ik heb helaas wel wat kritische punten die ervoor zorgen dat dit lastig is voor kleine kinderen. Als ouder kun je er gelukkig iets aan doen, want het levert heel veel speelplezier op. Daarnaast levert het bijna geen geknoei op en het eindresultaat is prachtig.

Zo is de verpakking heel erg onhandig los te maken wanneer je niet bij het beginpunt de verpakking openmaakt. Het is blijkbaar zo ontworpen dat je hem balletje voor balletje los moet maken in een bepaalde volgorde. Daardoor heb je minder keuze vrijheid.
Als je net als ik alle personen een paar rijen geeft kan dat niet meer. Er zit maar één lipje aan en als je het niet daar openmaakt heb je een probleem.  Ik heb dat opgelost door met een pen een streep te trekken om het balletje heen. Maar hiervoor geldt dan wel dat de balletjes er moeilijker uit te halen zijn, omdat de verpakking niet helemaal open gaat.

Mijn tip is dan ook: haal eerst alle balletjes eruit en ga dan aan de slag, dat voorkomt snijwonden. Voor kinderen beneden de zeven jaar oud zou ik dat sowieso doen. Leg gewoon alle balletjes in een schaaltje en het probleem is opgelost. Deze vrolijke, felgekleurde balletjes zijn gemaakt van een mix van lijm en glitter en zijn niet giftig. Ze zijn erg zacht en makkelijk kneedbaar. waardoor het makkelijk werkt. Heb je een foutje gemaakt? Geen probleem, je haalt het er ook zo weer uit. Voor kinderen die niet een goede fijne motoriek hebben kan dit wat lastig zijn.

Verder wegen deze problemen niet op tegen het speelplezier dat het oplevert. Het eindresultaat is echt prachtig! Goed voor een dik halfuur speelplezier. En wat misschien ook erg leuk is: er zijn meerdere soorten te koop. Zoals ik al aangaf levert het bijna geen rommel op, hoewel ik wél vind dat het erg veel afval oplevert voor een klein halfuur spelen.

Crayola

Glitter Dots is een product van Crayola. Dit bedrijf wil bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen door creatieve producten aan te bieden van hoge kwaliteit, aangepast aan elke leeftijd, gemakkelijk en veilig, functioneel en wasbaar. Sinds 1885 ontwikkelt Crayola elk jaar weer nieuwe knutselartikelen en creatieve speelgoedsets. Zo heeft zij onder andere ook verf, stiften, kleurpotloden en stoepkrijt.

Onderstaand filmpje is niet exact hetzelfde product als wat ik hierboven heb beschreven, maar geeft wel mooi weer hoe het werkt.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het ongelofelijk enge voorval in Bizarria – Adam Cece

Kipper, Tobias en Cimfonie wonen in Bizarria, de vreemdste plek op aarde. Daar worden op …